Eveniment

2017-12-07, 13:53:02

Braconieri agresivi, încătuşaţi de mascaţi pe malul barajului Ipoteşti. Sunt acuzaţi de ultraj, după ce au ameninţat poliţiştii şi inspectorii AJVPS

Mai mulţi cetăţeni de etnie romă, din Osica de Sus, sat Tomeni, au fost ridicaţi de mascaţi, joi dimineaţă, după ce au devenit violenţi cu poliţiştii şi inspectorii AJVPS Olt care prinseseră la braconat doi dintre ei, în barajul de pe Olt, din zona comunei Ipoteşti.

Preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Olt, Mihai Albulescu, a declarat că, iniţial, pe marginea Barajului Ipoteşti, au fost găsite două persoane de etnie romă, care şi-au alertat rudele şi cunoştinţele, după ce inspectorii au trecut la verificarea zonei de plase şi setci. 15-20 de persoane au ajuns pe malul apei, cu cinci-şase autoturisme, poliţiştii şi cei de la AJVPS fiind nevoiţi să ceară întăriri. Mascaţii SAS şi cei ai Jandarmeriei Olt au ridicat peste zece persoane, care urmează să fie prezentate procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru dispunerea de măsuri legale.

„Am avut o acţiune de dimineaţă, împreună cu Poliţia Slatina, pe Barajul Ipoteşti. Am depistat doi romi, pe malul barajului. În timp ce noi am intrat cu barca să controlăm pe baltă, cu ancore, dacă sunt puse plase, ei s-au mobilizat şi au venit 15-20 de romi, fiind necesară intervenţia mascaţilor de la Poliţie şi Jandarmerie. A fost nevoie de această intervenţie pentru că au devenit recalcitranţi. Şi la această oră se scot setci din baltă, cred că sunt trei-patru kilometri de plasă. Acum ei sunt duşi la audieri”, a afirmat Albulescu.

Reprezentantul AJVPS Olt a dezvăluit că indivizii l-au blocat în maşină şi că lucrurile ar fi degenerat dacă n-ar fi venit echipele de intervenţie ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

„N-a fost timp ca lucrurile să degenereze pentru că au acţionat foarte rapid mascaţii, Poliţia şi Jandarmeria, care au ajuns în 10-15 minute. Ar fi ieşit urât. Eu am fost blocat în maşină, dar erau şase poliţişti cu noi, care au reuşit să mă protejeze şi să nu se întâmple ceva”, a mai spus Mihai Albulescu.
 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Iulian Nicolae, a declarat că poliţiştii şi reprezentanţii AJVPS Olt au fost ameninţaţi cu bâte, cuţite şi pile metalice.

„În timpul acţiunii, cele două persoane au chemat la faţa locului alte persoane, cei prezenţi ameninţându-i pe poliţişti şi reprezentanţii AJVPS Olt cu acte de violenţă şi arme albe. La faţa locului, au fost solicitaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Olt şi echipajul de intervenţie al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, toate persoanele fiind imobilizate, identificate şi conduse la sediul Poliţiei municipiului Slatina. A fost sesizat Parchetul de pe lângă judecătoria Slatina, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea faptelor de ultraj şi braconaj piscicol”, a afirmat reprezentantul IPJ Olt.

Opt persoane au fost conduse la audieri, la sediul Poliţiei Slatina. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, respectivii fiind acuzaţi de ultraj şi braconaj piscicol.

Comentarii

Redacţia

2017-12-07 13:53:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...