C O M U N I C A T - Incepere proiect: „Fri(E+)nd”

                                                                                               

Asociatia “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” impreuna  cu partenerii transnationali din Turcia, Italia, Spania si Bulgaria, anunta  inceperea proiectului “Fri(E+)nd”. 

Acest proiect este finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul „Erasmus Plus”. 

            Grupul este format dintr-un numar de 28 de lucratori de tineret. Ei vor participa la diverse activitati de educatie non-formala prin care se urmareste: dezvoltarea competentelor cheie pentru lucratorii de tineret, dezvoltarea initiativelor tinerilor in comunitatile locale, dezvoltarea tehnicilor de identificare a nevoilor din comunitatile locale

Durata mobilitatii: 16.09.2017 – 23.09.2017
Locatia desfasurarii proiectului: Horezu, Valcea.
 
             Obiectivele principale ale acestui schimb de tineri sunt:

A. După terminarea celor 6 luni, cei 28 de LT vor învăţa cum să cunoască nevoile tinerilor, care sunt problemele şi cum pot să îi motiveze în acţiuni de voluntariat

B Pe perioada mobilităţi cei 28 de LT vor dobândi competenţe noi în conceperea de mesaje atractive pt tineri, în folosirea mijloacelor de media şi internet pentru atragere tinerilor în activităţi de ed nonformală şi vor învăţa să lucreze în echipe.

C La finalul mobilităţii cei 28 de tineri vor fi mai empatici faţă de tineri, vor fi motivaţi în implicarea civică, vor ştii să folosească met de ed nonformale şi vor ştii să depăşească stereotipurile şi prejudecăţile.

Metodele de Educatie nonformala folosite:
-Cafeneaua Publica
- Teatru forum
- Scenete de teatru
- Debate
- Biblioteca vie

În timpul mobilităţii vom implica tinerii din liceul Constantin Brancoveanu din Horezu, aducând un număr de 150 de tineri. Lucrătorii de tineret vor pregătii activităţile de educaţie nonformală prin care îi va atrage şi îi vor ajuta să realizeze importanţa de a se implica în comunitate.

Impact la nivel local:
-Din fiecare comunitate locală a P1-5 vor participa câte 9 tineri, 6 dintre ei fiind NEET
-Implicarea în YE a 30 de tineri în activităţile CityQuest şi CityRally. Ei vor face cunoştinţă cu met de ed nonf.
-Tinerii din Slatina vor afla rezultatele youth exchange prin cele 2 întâlniri realizate de CPDIS, workshopul de expluatare a rezultatelor
-CPDIS va face în Et de diseminare o întâlnire cu 10 ONG-uri de tineret, întâlnire care va mediatiza youth exchange şi vom face schimb de idei pt noi proiecte pt tineri

Impactul aşteptat este unul pozitiv în rândul lucrătorilor de tineret, oferindu-le mai multă încredere în forţele proprii, în abilităţile lor de a lucra cu tinerii şi prin oferirea de competenţe necesare ca aceştia să aibe un impact în comunităţile locale. Broşură şi blogul proiectului ne vor ajuta să atragem un număr mare de lucrători e tineret din Europa.

Pentru sustenabilitatea proiectului membrii echipei de management vor fi persoane resursă pentru lucrătorii de tineret din organizaţii, ei oferind mentorat şi suport chiar şi după terminarea proiectului.
 
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:
 
Persoana de contact:
Florescu Cristian - Asociatia Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale
Telefon: 0726 32 30 78
Adresa e-mail: asociatia_cpdis@yahoo.com

 
Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.