Societate

2017-04-10, 16:09:29

Ca să nu piardă subvenţia pentru păşune, zeci de primării din Olt au solicitat OSPA Olt întocmirea amenajamentelor pastorale

Ca să nu piardă subvenţia de la APIA, primăriile din judeţ trebuie să-şi întocmească până anul viitor proiectele pentru amenjamentele pastoarele pentru păşunile pe care le deţin pe raza localităţii. Astfel, primăriile din judeţ au luat cu asalt OSPA Olt pentru întocmirea acestor lucrări. La nivelul judeţului, au fost elaborate doar 25 de astfel de studii.

Zeci de primari din judeţ au solicitat OSPA Olt realizarea proiectelor de amenajamente pastorale, termenul limită pentru întocmirea lor fiind 2018.
Directorul OSPA Olt, Constantin Rotea, a declarat că toate primăriile se înghesuie să fie realizate aceste studii, pentru a nu pierde subvenţia.

„Încercăm să facem cât mai multe proiecte pentru amenajamente pastorale. Din 2018 nu vor mai primi subvenţia pe păşuni, dacă nu deţin aceste studii. Cred că termenul nu va mai fi prelungit. În a doua jumătate a anului trecut, nicio primărie nu a mai venit cu o asemenea solicitare, acum au venit foarte mulţi. Toate primăriile le vor repede. Nu putem să le realizăm atât de repede, pentru că lucrările sunt foarte complexe, durează minimum trei săptămâni. Acum am recoltat probe de la Brâncoveni, Pârşcoveni, Bălteni, Vâlcele şi am predat lucrările la Cezieni şi Găneasa. La acest moment, avem studii elaborate pentru aproximativ 35 de amenjamente pastorale din cele 112 localităţi ale judeţului, nu suntem nici la jumătate”, a spus Constantin Rotea.

Comentarii

Redacţia

2017-04-10 16:09:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro