Cadastrarea pe fonduri europene mai aşteaptă. 22 de localităţi din Olt, incluse în proiect

Proiectul de cadastrare cu fonduri europene, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 11, se află în aşteptarea unor clarificări de la Bruxelles, 22 de localităţi din judeţul Olt fiind cuprinse.

Directorul OCPI Olt, Gigel Chiriţă, a declarat că, în primă fază, ar fi trebuit să înceapă lucrările de cadastrare în opt localităţi, care erau aşezate de-a lungul traseului viitorului drum expres. El a adăugat că sunt doar clarificări tehnice, procedura reluându-se ulterior.

„Deocamdată, documentaţia trimisă de ANCPI nu a primit avizul de la Bruxelles, sunt încă în clarificări, fapt pentru care nu s-a organizat licitaţia pentru cele opt localităţi care erau, iniţial, prinse. Din judeţul Olt erau opt UAT-uri, în general aşezate de-a lungul drumului expres Craiova-Piteşti. Acestea au fost incluse primele pentru că ăsta era unul dintre criterii, prioritizarea să se facă în funcţie de obiectivele de investiţii pe care le au diversele ministere. Dar, documentaţia respectivă nefiind încă aprobată la Bruxelles, licitaţia nu s-a putut organiza. N-aş putea să vă dau un termen când se va finaliza. Sunt doar clarificări tehnice. Era o listă cu 22 de UAT-uri, la nivelul judeţului, prinse în acest program. Dintre acestea, erau selectate opt ca să intre în prima fază a proiectului, restul urmând etapa doi şi trei”, a explicat Chiriţă.

Prin implementarea acestui proiect, 22 de localităţi din judeţ vor avea cadastru cu bani europeni. Lista cuprinde următoarele comune: Bălteni, Bârza, Bobiceşti, Cezieni, Cilieni, Crâmpoia, Dăneasa, Dobrosloveni, Drăghiceni, Fărcaşele, Găneasa, Mihăeşti, Milcov, Optaşi-Măgura, Priseaca, Radomireşti, Scărişoara, Slătioara, Sprâncenata, Stoeneşti, Tătuleşti şi Tia Mare.

Fiecare localitate a fost prinsă cu o suprafaţă cuprinsă între puţin peste două mii de hectare şi zece mii de hectare. Cea mai mare sumă va fi primită de comuna Radomireşti, unde se vor realiza lucrări de înregistrare sistematică pe o suprafaţă de peste zece mii de hectare.

Reprezentanţii OCPI Olt au precizat că aceste localităţi mai au sectoare cadastrale deja făcute.