Comunitate

2017-07-17, 16:29:08

Câinii cu stăpân din Slatina, microcipaţi şi sterilizaţi cu bani de la primărie

Câinii cu stăpân din Slatina vor fi microcipaţi, în cadrul campaniei de vaccinare antirabică desfăşurată de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, pe teritoriul municipiului. În acest sens, municipalitatea va achiziţiona 4.000 de microcipuri pe care le va preda DSVSA, cu titlul gratuit.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor locali, la şedinţa extraordinară de marţi, scopul acestei achiziţii este diminuarea numărului de câini fără stăpân, realizarea planului de vaccinare antirabică şi identificare a câinilor cu stăpân prin microcipare.

Cele 4.000 de microcipuri vor fi achiziţionate de primărie, în cursul acestui an, prin Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân.

În plus, Primăria Slatina subvenţionează în totalitate, din bugetul local, o acţiune de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparţin rasei comune sau metişii acestora. Suma ce va fi alocată acestei acţiuni se ridică la 200.000 lei, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local, tot marţi.

Comentarii

Redacţia

2017-07-17 16:29:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro