Social

2021-04-19, 11:51:37

Calvarul unei familii din Sârbii-Măgura. Fetiţa de 4 ani a suferit mai multe operaţii în urma unei tumori la cap, iar bunicul micuţei are cancer pulmonar

O familie din localitatea Sârbii-Măgura, sat Vităneşti, judeţul Olt, este greu încercată. La vârsta de trei ani, Mihaela, mezina familiei, o fetiţă cu ochii albaştri şi chip de înger, a fost diagnosticată cu tumoră în trunchiul cerebral. A început calvarul, micuţa fiind supusă mai multor intervenţii printre care traheostomie şi gastrostomă. Fetiţa continuă curele de cistostatice, iar vestea bună este că tumora, care nu a putut fi extirpată în totalitate, nu a mai crescut. În urmă cu câteva luni, un al necaz s-a abătut asupra familiei şi aşa greu încercate. Bunicul micuţei, în vârstă de 62 de ani, a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

Anul trecut, în toamnă, Mihaela închidea foarte des ochiul stâng, în special la lumina foarte puternică. După un control oftalmologic, micuţei i s-a recomandat purtarea de ochelari, doar că problema a continuat. A ajuns să efectueze un tomograf, iar diagnosticul a căzut ca un trăsnet: tumoră în trunchiul cerebral.

„Pe data de 4 septembrie am aflat că Mihaela are tumoră la cap, iar pe 17 septembrie a fost operată la Bucureşti. Nu s-a putut opera toată tumora, pentru că este localizată în trunchiul cerebral. Oricum, cred că au fost atinşi anumiţi nervi, pentru că Mihaela are pareză pe partea dreaptă, nu poate să înghită, iar ochiul drept nu lăcrimează şi folosim picături. Pe 29 septembrie, i-a fost montată traheostomă, pe 4 noiembrie a mai avut o operaţie la cap pentru că pe partea dreapta a avut hematom, pe 27 noiembrie a avut operaţie la stomac, pentru gastrostomă, altfel nu putea fi alimentată. Am trecut peste tot greul şi acum suntem în recuperare. Am facut chimioterapie, radioterapie 30 de  şedinte, acum facem iar chimioterapie, şi  ne-am descurcat cum am putut, până când am aflat ca şi bunicul are tumoră pulmonară şi trebuie sa ajungem iar la uşile spitalelor, să înceapa şi el tratamentul”,
povesteşte, cu lacrimi în ochi Lavinia Niţă, mama micuţei.

Familia Niţă este din Sârbii-Măgura, sat Vităneşti. Pentru că tatăl fetiţiei lucrează, este electrician, şi este mai tot timpul plecat cu serviciul peste tot pe unde sunt lucrări în ţară, Lavinia are grijă de copii şi de socrul diagnosticat cu cancer pulmonar.

„Soţul lucrează, este electrician, iar acum este plecat pentru două săptămâni la Iaşi. Ne-am descurcat cum am putut cu banii, dar simt că nu mai putem face faţă. Mai am un băieţel de şase ani şi locuim cu socrul în aceeaşi curte. Aşteptăm bipsia bunicului, să înceapă şi el tratamentul citostatic şi radioterapeutic, după care va fi operat. Avem un concentrator de oxigen acasă, practic în casa noastră este un mic salon ATI. Eu îi schimb fetiţei sondele de la traheostomă şi gastrostomă”, povesteşte printre lacrimi Lavinia.

Cei care pot ajuta familia, greu încercată, cu o sumă cât de mică, o pot face donând în conturile deschise pe numele tatălui Mihaelei, Niţă Ionuţ Nicuşor.

Cont în lei: RO17BACX0000001560837002
Cont în EURO: RO71BACX0000001560837000


Comentarii

Redacţia

2021-04-19 11:51:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...