Eveniment

2020-11-30, 15:15:46

Camere de supraveghere, care înregistrează numerele de înmatriculare ale maşinilor, montate la Slatina

Municipalitatea este în plin proces de extindere a sistemului de supraveghere din Slatina. 63 de noi camere sunt montate, în această perioadă, 10 dintre acestea având abilitatea să înregistreze numerele de înmatriculare ale autoturismelor.


Directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat că cele zece camere LPR au fost amplasate la cinci ieşiri/intrări în municipiu.

Pop a ţinut să precizeze că aceste camere nu au legătură cu sistemul CNAIR de verificare a vignetei de drum.

„În cinci intrări şi ieşiri din oraş sunt montate câte două camere, sunt camere speciale – LPR, care sunt capabile să citească numărul de înmatriculare ale maşinilor, dar nu au legătură cu sistemul de rovignetă. Aceste camere nu sunt încă funcţionale, dar fac parte din proiectul primăriei de extindere a sistemului de supraveghere cu încă 63 de camere, din care zece sunt de acest tip. Informaţiile vor fi gestionate tot de Poliţia Locală, iar aceste camere vin în completarea actualului sistem”, a declarat Adrian Pop.

2,8 milioane lei este valoarea investiţiei pentru extinderea sistemului de supraveghere video din Slatina.

Anul trecut, Slatina avea 180 de camere video. Ulterior 13 noi camere au fost montate în Parcul Tineretului, iar acum se lucrează la extinderea sistemului de supraveghere. Totodată, se va reface dispeceratul cu servere performante şi se va redimensiona reţeaua de fibră optică.

 

Comentarii

Redacţia

2020-11-30 15:15:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...