Sănătate

2019-09-19, 12:29:20

Campania de prevenţie a cancerului oral de la Spitalul Slatina, aproape de final. Medic: „Am descoperit şi pacienţi care urmează să fie internaţi, pentru a fi biopsiaţi”

Campania de prevenţie a cancerului oral se apropie de final. Vineri este ultima zi în care oltenii mai pot beneficia de consultaţii gratuite. Aceştia se pot prezenta în continuare la Cabinetul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Slatina, fără bilet de trimitere. Medicii au descoperit şi olteni cu probleme, care au nevoie de investigaţii amănunţite pentru stabilirea unui diagnostic.

Şeful Secţiei ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul George Craioveanu, a precizat că pacienţii descoperiţi cu probleme sunt internaţi pentru efectuarea unei biopsii.

„Sunt pacienţi înscrişi pentru consultaţii, în cadrul campaniei noastre. Niciun pacient care va vine nu va pleca neconsultat. Încă nu s-a terminat campania, nu avem datele centralizate. Sunt şi pacienţi care au venit pentru screening. Unii aveau antecedente de cancer oral în familie şi s-au prezentat pentru un control prevenitiv, dar sunt şi pacienţi care au venit cu leziuni la nivelul mucoasei orale. Aceştia au fost investigaţi şi urmează să fie internaţi pentru a fi biopsiaţi, pentru stabilirea un diagnostic histopatologic concret. Alţii au fost descoperiţi cu micro leziuni traumatice, care nu au necesitat internare. Pacienţii au fost receptivi şi oamenii au înţeles necesitate acestui consult”, a spus medicul George Craioveanu.

Specialiștii în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială de la Spitalul Slatina derulează, în perioada 16-20 septembrie, o campanie de prevenţie a cancerului oral. Oltenii au putut beneficia de consultaţii gratuite, fără trimitere de la medicul de familie, în Policlinica Spitalului Slatina, la cabinetul 36.

Comentarii

Redacţia

2019-09-19 12:29:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...