Comentariul Gazetei

2020-02-20, 10:38:31

Campanie antivaccinare, în plină epidemie de gripă

De câteva zile, în spaţiul public, circulă din nou fel de fel de mesaje legate de toxicitatea vaccinurilor, în condiţiile în care suntem în plin sezon gripal, iar numărul deceselor creşte de la o zi la alta.

Preţul propagandei antivaccinare este de multe ori plătit cu vieţi. Din raportările autorităţilor, toate decesele din acest sezon au fost înregistrate în rândul persoanelor care nu erau vaccinate. Sigur, cei mai mulţi dintre ei aveau boli asociate, dar gripa, pe fondul imunităţii scăzute, le-a adus sfârşitul.

Chiar dacă medicii atrag atenţia că cea mai eficientă măsură rămâne vaccinarea, oamenii pleacă urechea la dezinformările apărute şi sunt sceptici în a respecta indicaţiile autorităţilor sanitare.

Un domn de la o asociaţie pentru protecţia consumatorilor din România susţine, în plin sezon gripal, că vaccinurile nu previn boli, ci provoacă boli, în condiţiile în care de-a lungul secolelor vaccinurile au eradicat o serie de boli cum ar fi variola, care în 1967 a ucis două milioane de oameni, difteria sau poliomielita. Aşa că, fiecare e liber să aleagă, însă cântăriţi bine beneficiile şi riscul atunci când alegeţi sau nu să vă vaccinaţi.

Comentarii

Redacţia

2020-02-20 10:38:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...