Comunitate

2019-09-23, 12:50:22

Campanie de eradicare a ambroziei, în localităţile din Olt

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Olt a lansată către primăriile din judeţ solicitarea de implicare în Campania „28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, când la nivel naţional se va desfăşura o campanie de eradicare a acestei plante.

Potrivit unui comunicat al APM Olt, Campania „28 Septembrie 2019 SOS - Ambrozia” se va derula la nivel naţional şi are drept scop combaterea plantei invazive, prin prevenirea răspândirii polenului până la sfârşitul lunii octombrie, cât şi reducerea rezervei de seminţe pentru următorii ani.

În cadrul campaniei, unităţile administrativ teritoriale din judeţ, persoanele fizice, operatorii economici se vor implica în acţiuni de cosire pe domeniile publice sau private.

Perioada de implementare este 28 septembrie 2019, în intervalul orar 10.00 - 15.00.

„Ca urmare a răspândirii exagerate atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional a ambroziei, precum şi a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat şi de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienţi cu simptome de alergie la această plantă, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a propus ca ziua de 28 septembrie 2019 să fie declarată zi a mişcării civice pentru mediu şi sănătate cu implicare naţională, când, într-o singură zi, prin efort comun, să fie curăţată ţara de ambrozie”, se arată în comunicatul citat.

Comentarii

Redacţia

2019-09-23 12:50:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...