Comentariul Gazetei

2020-01-29, 12:00:54

Când îţi pui viaţa în mâinile vânzătorilor de iluzii...

O femeie de 51 de ani, diagnosticată cu cancer mamar în stadiul I, în urmă cu aproximativ un an, a refuzat orice fel de tratament chirurgical şi medicamentos, lăsându-se ademenită de terapii alternative ale vânzătorilor de iluzii. Cancerul a evoluat galopant, ajungând în faza terminală, decesul producându-se la doar un an de la diagnosticare.

Sunt mulţi astfel de şarlatani care promit vindecări miraculoase, iar omul bolnav, de disperare, apelează la terapii complementare sperând într-o minune. Personal, cunosc un tânăr care promite, pe reţelele de socializare, un ceai dintr-o combinaţie de plante, pe care doar el o ştie, ce ar aduce vindecarea miraculoasă. Din păcate, aceşti vânzători de iluzii au o atât de mare putere de convingere încât oamenii ajung să refuze indicaţiile medicale.

Oameni buni, nu vă lăsaţi ademeniţi de astfel de şarlatani. Dacă aveţi o afecţiune medicală, investigaţi-vă corect. Cereţi ajutorul medicilor, solicitaţi una sau mai multe păreri medicale, însă nu cădeţi pradă celor care promit că aromaterapia, anumite produse din plante, suplimente alimentare sau tehnici de masaj vă pot vindeca.

Studiile arată că oamenii care refuză terapia standard pentru cancer în favoarea unei terapii alternative, nevalidată ştiinţific, au un risc de deces mult mai mare. Aşadar, nu vă puneţi viaţa în mâinile vânzătorilor de iluzii...

Comentarii

Redacţia

2020-01-29 12:00:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...