Administraţie

2019-12-26, 17:33:16

Când vor dispărea statuile din faţa Primăriei Balş. Cine a făcut anunţul

Preşedintele PSD Balş, Cătălin Rotea, candidat la primăria oraşului, a declarat că grupul statuar amplasat în faţa sediului administraţiei locale, jumătate din statui fiind cu spatele la public, va dispărea atunci când el va deveni primar. Preţul unei statui se ridică la 800 euro bucata, în condiţiile în care oraşul arată jalnic.

Rotea a afirmat că statuile vor arăta mult mai bine într-un parc.

„Da, statuile din faţa primăriei, acel grup statuar, nu se vor mai regăsi acolo. Cei care sunt reprezentaţi în acele statui au făcut ceva pentru oraşul Balş, de-a lungul timpului, numai că modalitatea de dispunere şi acel ansamblu nu cred că are nicio logică sau vreo legătură cu o minimă de estetică arhitecturală. Cred că acele statui vor arăta mult mai bine dispersate de-a lungul parcului”, a declarat Cătălin Rotea.

Cele 15 busturi sunt croite dintr-o răşină specială care imită bronzul. Ansamblul statuar este aşezat în faţa primăriei Balş, partea stângă în sensul de mers spre Craiova. În mijlocul grupului, este amplasată o fântână arteziană.

În afară de Petru cel Tânăr şi de Mihail Drumeş, restul de 13 statui înfăţişează personalităţi locale din perioada interbelică, oameni de care mulţi dintre bălşeni nu au auzit. În ordinea în care au fost amplasate, personalităţile de pe statui sunt: Petru cel Tânăr, Petre D. Roşca, Ion Ţurlui, Gheorghe Vasilescu, Aurelian Florescu, Paul Ionescu Pastion, Ana Dinculescu, Nicolae Mihăescu, Mihail Drumeş, Nicolae Petrulian, Petre Pandrea, Paul Tomescu, Marin Truşcă, Nicolae Teică şi Ioan Ion Diaconu.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Primăria Balş, 800 de euro a costat fiecare bust, primăria suportând doar costurile pentru statuile propriu-zise. Soclurile pe care acestea au fost aşezate fac parte dintr-un proiect cu fonduri europene, în valoare de 20 milioane lei, prin care a fost reabilitată zona centrală a oraşului şi infrastructura din această zonă.

Principalul susţinător al ansamblului statuar din Balş este Mădălin Teodosescu, primarul localităţii.

Comentarii

Redacţia

2019-12-26 17:33:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...