Învăţământ

2017-04-04, 13:50:18

Candidatele pentru cele două posturi de inspector şcolar general adjunct susţin, joi, concursul

Mariana Gheorghe, Florica Grecu şi Camelia Tiţa, candidate pentru cele două poziţii de inspector şcolar general adjunct al ISJ Olt, vor susţine joi cele două probe ale concursului pentru ocuparea acestor posturi.

Concursul este organizat la sediul Ministerului Educaţiei şi constă în două probe. Mai întâi, candidaţii vor susţine un test grilă, eliminatoriu, punctajul minim pe care trebuie să îl obţină pentru a trece în etapa următoare fiind de şapte puncte. Apoi, urmează proba interviului, candidaţii primind calificative de la fiecare dintre cei cinci membri ai comisiei de examen.

Cele trei candidate pentru cele două posturi de inspector şcolar general adjunct sunt Mariana Gheorghe şi Florica Grecu, actualele ocupante ale poziţiilor de la conducerea inspectoratului, şi Camelia Tiţa. Aceasta din urmă a mai ocupat funcţia de inspector şcolar pentru învăţământ special în cadrul ISJ Olt, în perioada 2012-2014, şi a fost membră a Partidului Naţional Liberal, până în ianuarie 2017.

Mariana Gheorghe şi Florica Grecu au fost numite pe funcţie, pe 27 februarie, de ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, cele două înlocuindu-le pe fostele liberale Arina Georgescu şi Dalia Cârstea, între timp trecute la ALDE.

La acest concurs a putut să se înscrie personalul didactic care face parte din Corpul Naţional al Experţilor în Managementul Educaţional, absolvent de studii superioare, titular în învăţământ şi cu gradul I sau titlul ştiinţific de doctor, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de minimum opt ani şi fără sancţiuni disciplinare în anul şcolar curent. Aceste condiţii trebuie îndeplinite cumulativ.

Comentarii

Redacţia

2017-04-04 13:50:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro