Comentariul Gazetei

2019-02-14, 16:33:07

Candidatul PNL pentru Primăria Slatina. Altul

Eu nu cred că Partidul Naţional Liberal (PNL) va nominaliza pentru candidatura la Primăria Slatina pe unul dintre Ionuţ Comănescu şi Gabriel Buliteanu. O să încerc să expun, în cele ce urmează, câteva consideraţii în acest sens şi, la timpul potrivit, vom vedea ce am nimerit şi ce nu.

Junele Comănescu deja se visează primar. Cum ar perpeli el angajaţii primăriei şi cum ar mătura pe jos cu consilierii locali, dacă s-ar vedea în biroul de pe strada Mihail Kogălniceanu (asta este adresa primăriei, domnule consilier, în caz că nu ştiaţi!). Postează pe Facebook într-una, vrute şi nevrute, mitraliază tot ce face primăria, deşi nu vine cu niciun fel de soluţie alternativă la cele indicate. Se înscrie în sondaje lansate pe pagini obscure, se bucură atunci când este declarat câştigător, dă explicaţii când sondajul dispare, deşi nu depinde de el. Încheie contracte cu slătinenii, n-am înţelesc cu ce obiect, cu ce promisiune, dar intră în două-trei scări de bloc, face poze, le pune pe Facebook şi crede că e de ajuns să obţină nominalizarea. La mine la uşă n-a ajuns niciodată, dar cred că nu se încumetă în cartierele mărginaşe. O să vedem cum va reacţiona când nu va fi el cel propus de PNL pentru fotoliul de primar al Slatinei.

De cealaltă parte, Gabriel Buliteanu este deja rănit în două ocazii de propriul partid. Mai întâi, în urma unui alt sondaj pentru desemnarea candidatului la primărie, în urmă cu vreo trei ani, s-a numărat printre învinşii ultimului înscris în cursă, Marius Bălaşa. Ulterior, anul trecut, a rezistat episodic în fruntea organizaţiei municipale a partidului şi a fost înlocuit pe motiv că vorbeşte urât cu membrii. Cu toată consideraţia, simt că vom retrăi situaţia din 2016, dar vedem. Buliteanu, care îşi permite financiar, a trimis felicitări în cutiile poştale ale slătinenilor, de Sărbătorile de Iarnă, întocmai ca un primar în funcţie. Apropo, domnule Comănescu, felicitarea domnului Buliteanu a ajuns la mine la bloc, de vreo două ori chiar! Chiar şi-aşa, nu cred că Gabriel Buliteanu va fi candidatul PNL la Primăria Slatina.

Aşadar, nici unul şi nici altul. Dar cine? Doar mai marii PNL de la Olt ne pot lămuri şi o vor face, la timpul potrivit. Şi aici este o luptă între cele două sfere de putere din partid controlate de Liviu Voiculescu, pe de o parte, şi Gigel Ştirbu, pe de altă parte. Nu este exclus nici ca numele candidatului să vină „în plic”, independent de cei doi.

Comentarii

Redacţia

2019-02-14 16:33:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...