Politică

2020-09-10, 17:34:59

Candidatul Voiculescu la Primăria Slatina promite proiecte care sunt deja în derulare sau pentru care s-au semnat contractele de finanţare

Candidatul PNL la Primăria Slatina, Liviu Voiculescu, şi-a lansat, joi, prin intermediul paginii de Facebook, proiectele pe care vrea să le pună în aplicare în eventualitatea în care va câştiga alegerile. Cele mai multe dintre ele sunt însă proiecte deja demarate de actualul primar, Emil Moţ, sau pentru care sunt deja contracte de finanţare semnate.

Astfel, Liviu Voiculescu promite că va reabilita Varianta Oituz, în condiţiile în care actuala administraţie a semnat deja contractul de lucrări pentru reabilitarea tronsonului Constantin Brâncoveanu-Oituz-Piteşti. Deja se lucrează pe străzile Brâncoveanu şi Piteşti, iar primarul Emil Moţ a declarat, la începutul săptămânii că, în primăvară, vor începe lucrările şi la strada Oituz.

Mai departe, Voiculescu promite iluminat stradal inteligent şi transport public integral electric. Numai că Primăria Slatina a semnat contractul de finanţare şi a început implementare proiectului privind modernizarea, eficientizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din Slatina, proiect în valoarea de peste 22 milioane lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Investiţia vizează următoarele străzi din Slatina: Artileriei, Tunari, Unirii, Victoriei, bulevardul A.I. Cuza, Cireaşov, Cornişei, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Libertăţii, Piteşti (inclusiv Piteştiul Vechi), Primăverii, 13 Decembrie, Ionaşcu, Măgurii, Mihail Kogălniceanu, Nordului, Ogrăzii, Oituz, Oltului, Poenii, Popa Şapcă, Profesor M.S. Andreian, Abatorului, Ştrandului, Strehareţi, Tudor Vladimirescu, Ulmului, Vadului, Varianta Oituz, Câmpului, Canal Sopot, Căpitan Aldescu,Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Caracostea, George Poboran, Grădişte.

Autobuze electrice şi iluminat public inteligent. Proiecte deja semnate

În urma proiectului, se va realiza un nou sistem de iluminat public, care va avea un centru de telegestiune. Acest centru va fi amplasat în noul sediu DASIP, unde vor fi instalate componentelecentrului de telegestiune.

În ceea ce priveşte transportul public cu autobuze electrice, încă de anul trecut, primarul Emil Moţ a anunţat că acest serviciu de utilitate publică se va desfăşura doar cu autobuze electrice, odată cu implementarea unui proiect privind înnoirea parcului de vehicule al companiei Loctrans, contractul de finanţare fiind deja semnat. Opt dintre cele zece autobuze vor intra pe liniile de transport locale, în timp ce două vor sta în autobază, ca rezerve.

Valoarea totală a finanţării cu fonduri europene depăşeşte 25 de milioane lei. Proiectul vizează şi achiziţia a zece staţii de încărcare pentru autobuze.

„Am semnat şi contractul de finanţare pentru proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice», finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 25.193.472 lei. Investiţia constă în achiziţionarea a zece autobuze ecologice - vor fi total electrice, dar şi a zece staţii de încărcare electrică lentă, în autobaza din strada Drăgăneşti unde s-a mutat Loctrans. Vă voi spune şi liniile de transport local pe care vor circula aceste autobuze: unul pe linia 1C, unul pe linia 2, două autobuze pe linia 3, trei autobuze pe linia 4, un autobuz pe linia 5B şi în depou vom avea două autobuze de rezervă în caz de necesitate”, explica, la acea dată, Emil Moţ.

Piste pentru biciclete şi parcări modulare: Primăria are deja traseele şi locaţiile

De asemenea, şeful liberalilor din Olt promite piste de biciclete şi parcări modulare. Şi în aceste două cazuri, Primăria Slatina are proiecte în implementare. Proiectul „Realizare infrastructură pentru biciclete” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 2.743.566,30 lei.

Investiția realizată prin proiect va consta în realizarea a 14 kilometri de piste pentru biciclete pe arterele principale din Municipiul Slatina structurate pe patru tronsoane:

Tronsonul 1 – Plaja Olt – Casa de cultură a Tineretului
Tronsonul 2 – Strada Ecaterina Teodoroiu – Strada Drăgănești
Tronsonul 3 – Strada Cireașov – Strada Artileriei
Tronsonul 4 – Strada Crișan – Bulevardul Nicolae Titulescu

Amplasarea pistelor pentru biciclete se va face pe carosabil, acolo unde spațiul o permite, pe fiecare sens de deplasare. Lățimea pistei de biciclete va fi de 1,2 metri și se va asigura separarea de banda de circulație alăturată.

În altă ordine de idei, peste 500 de noi locuri de parcare vor fi puse la dispoziţie de Primăria Slatina, care va construi parcări modulare cu lift, în zece zone ale municipiului.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat deja de consilierii locali, valoarea totală a investiţiei este de 48.516.680,49 lei, TVA inclusă. Din această sumă, 8.655.956,07 lei reprezintă construcţii şi montaj.

Durata de realizare a investiţiei este de şapte luni.

Sursa de finanţare pentru construcţia acestor parcări este bugetul local al municipiului.

În cadrul proiectului, vor fi realizate parcări în zece zone ale oraşului, după cum urmează:

Zona strada Textilistului, bl. G9 - parcarea propusă va avea dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, cu suprafaţă teren de 90,00 mp, asigurând un numar de 25 locuri parcare;

Zona strada Teiului, bl. 2 - parcarea propusă va avea dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, cu suprafaţă teren de 90,00 mp, asigurând un număr de 25 locuri parcare;

Zona aleea Rozelor, bl. GA23 - trei module parcări cu suprafaţă teren de 240,00 mp, asigurând un numar de 63 locuri parcare propuse astfel: un modul va avea dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, iar două module vor avea dimensiunile în plan de 12,50 m x 6,00 m;

Zona aleea Rozelor, bl. FB20 - parcarea propusă va avea dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, cu suprafaţă teren de 90,00 mp, asigurând un numar de 25 locuri parcare;

Zona aleea Lalelelor, bl. FA13AG - două module parcări cu dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, cu suprafaţă teren de 180,00 mp, asigurând un număr de 50 locuri parcare;

Zona aleea Lalelelor, bl. FB7 - patru module parcări cu suprafaţă teren de 330,00 mp, asigurând un număr de 88 locuri parcare propuse astfel: două module care vor avea dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m şi două module care vor avea dimensiunile în plan de 12,50 m x 6,00 m;

Zona strada Centura Basarabilor, parc G6 - trei module parcări cu dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, cu suprafaţă teren de 270,00 mp, asigurând un număr de 75 locuri parcare;

Zona strada Crişan, cămin Slatex - patru module parcări cu dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, cu suprafaţă teren de 360,00 mp, asigurând un număr de 100 locuri parcare;

Zona strada Păcii, bl.1 - bl.3 - trei module parcări cu dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, cu suprafaţă teren de 270,00 mp, asigurând un număr de 75 locuri parcare;

Zona Steaua, strada Văilor, bl.5 - strada Ec.Teodoroiu bl.30 - parcarea propusă va avea dimensiunile în plan de 15,00 m x 6,00 m, cu suprafaţă teren de 90,00 mp, asigurând un număr de 25 locuri parcare.

Acum mall-ul e bun

Totodată, Liviu Voiculescu promite construcţia unui mall la Slatina, deşi liberalii au fost cei care s-au opus, în consiliul local, concesionării unui teren pentru o astfel de investiţie.

Este pentru a doua oară când candidatul PNL este prins că „se inspiră” din alte zone pentru crearea platformei program pe care o propune slătinenilor.

În urmă cu câteva zile, candidatul Pro România la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, l-a ironizat printr-un clip postat pe pagina sa de Facebook pe liberalul Liviu Voiculescu şi declaraţia acestuia că a stat 400 de ore pentru a pune la punct proiectul privind Spitalul Municipal de Pediatrie.
Bălaşa ironizează declaraţia lui Voiculescu care spune: „Eu am făcut o analiză, am discutat cu experții, cu cetățenii, cu membrii guvernului, cu colegi din Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Fondurilor Europene”.
Candidatul Pro România arată că proiectul lui Liviu Voiculescu este copiat din Planul Operaţional Sănătate 2021-2027 şi că nu are niciun temei real, iar toate înşiruirile sunt doar informaţii fără noimă luate prin metoda „copy-paste”.

Comentarii

Redacţia

2020-09-10 17:34:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...