Administraţie

2018-12-11, 16:42:43

Caracal, primul oraş din Olt care a aprobat noua taxă de salubrizare

Caracalul este primul oraş care a aprobat taxa specială de salubrizare şi Regulamentul, pe care cetăţenii o vor plăti direct la primărie, începând de anul viitor, când va fi operaţionalizat Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor (SIMD) din Olt.

Pentru mediul urban, taxa a fost stabilită de 11,75 lei de persoană pe lună, TVA inclusă, iar pentru rural de 3,97 lei de persoană pe lună, TVA inclusă.

Taxa şi Regulamentul trebuie aprobate, până la finalul anului, de toate primăriile din judeţ, potrivit preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu.

„Taxa va fi diferenţiată în urban, faţă de rural, după cum a reieşit din licitaţie. Toate cele 112 localităţi trebuie să aprobe Regulamentul de taxă şi taxa de salubrizare pentru ca de anul viitor, din luna ianuarie, să înceapă să funcţioneze sistemul de management al deşeurilor”, a declarat Oprescu.

Asocierea SC Salubris SA şi SC Clean Prest Activ SRL a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Olt și va opera depozitul ecologic de deşeuri de la Bălteni.

De cealaltă parte, colectarea și transportul deșeurilor din toate localitățile județului vor fi asigurate de firma Rosal, din București.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).
Depozitul ecologic de deşeuri de la Bălteni are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Este vorba despre prima celulă de depozitare a deşeurilor, care are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de 10 ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare sau pavilionul administrativ.

În cadrul acestui proiect, fuseseră deja finalizate lucrările de construcţie a patru staţii de transfer în Caracal, Balş, Corabia, Scorniceşti, a 3.722 platforme de colectare a resturilor menajere şi a 1.975 platforme de colectarea a deşeurilor reciclabile, în cele 112 localităţi din judeţ. În curs de implementare se află şi lucrările de închidere a depozitelor urbane neconforme existente în localităţile Slatina, Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Caracal, Corabia şi Balş.

Comentarii

Redacţia

2018-12-11 16:42:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...