Agricultură

2018-06-22, 13:42:31

Caravana „Alege oaia!”, sâmbătă şi duminică pe Esplanada Slatinei. Ministrul Daea şi vicepremierul Stănescu, prezenţi la deschidere

Campania Ministerului Agriculturii, „Alegea oaia!” ajunge în acest weekend şi la Slatina. La eveniment şi-au anunţat prezenţa ministrul Agriculturii, Petre Daea, promotorul acestei campanii, şi vicepremierul Paul Stănescu.

Cei doi oficiali vor veni pe Espanadă sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.00.

Evenimentul este organizat de către Direcția pentru Agricultură Județeană Olt, în parteneriat cu Primăria municipiului Slatina, Consiliul Județean Olt, Asociația „Țara Loviștei” și Asociația Crescătorilor de Animale „Slătioara”.

„Crescători de animale din județele Olt, Vâlcea, Teleorman și Dolj vor fi prezenți la caravană cu douăsprezece țarcuri, unde vor expune animale de diferite rase. Vizitatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să își procure carne și produse din carne de oaie. Atmosfera va fi întreținută de către Ansamblul «Doina Oltului» pe toată durata evenimentului”, spun organizatorii.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, ora 10.00, pe Esplanada municipiului Slatina, iar programul de vizitare va fi între orele 10.00 şi 17:00 pentru ambele zile ale weekend-ului.

Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.


Comentarii

Redacţia

2018-06-22 13:42:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...