Caravană în rândul fermierilor olteni pentru a-i convinge să se asocieze. Reprezentanţii DAJ Olt au pornit prin judeţ

Specialiştii Ministerului Agriculturii stabilesc detaliile unui nou Program pentru asocierea fermierilor şi crearea depozitelor de colectare. Astfel, inspectorii DAJ Olt, alături de reprezentanţi ai Asociaţiei Tinerilor Fermieri au pornit o caravană prin judeţ pentru conştientizarea fermierilor privind avantajele ascocierii în cooperative.

O caravană formată din specialişti ai Direcţiei pentru Agricultură (DAJ) Olt şi reprezentanţi ai Asociaţiei Tinerilor Fermieri cutreieră localităţile judeţului, pentru a-i convinge pe fermieri să se asocieze.

Directorul DAJ Olt, Ion Anuţa, a precizat că prin crearea cooperativelor şi înfiinţarea depozitelor de colectare a legumelor şi fructelor costurile fermierilor vor scădea, aceştia urmând a fi preocupaţi doar de producţie şi nu de desfacere.

„Ministerul este preocupat de un nou Program privind sprijinirea formării de cooperative. Aceste cooperative vor primi bani pentru înfiinţarea depozitelor. Costurile fermierilor vor scădea, ei vor fi preocupaţi doar să producă. La acest moment, avem o caravană formată din specialişti ai DAJ Olt şi ai Asociaţiei Tinerilor Fermieri, care se deplasează în comune să le vorbească oamenilor despre beneficiile asocierii”, a spus Anuţa.

Acesta spune că oamenii sunt reticienţi atunci când aud termenul de „cooperativă”.

„Poate că termenul de cooperativă îi sperie pe oameni, pentru că el este asociat cu sistemul cooperatist comunist. Fermierii care se vor asocia vor avea numeroase beneficii: preţuri mici la inputuri, comercializare civilizată prin depozite, vor putea negocia cu supermarketuri, având cantităţi mari de legume şi fructe, vor avea continutitate privind furnizarea produselor”, a conchis Ion Anuţa.