Învăţământ

2017-07-13, 09:04:02

Care este cea mai mică medie de admitere la liceu din judeţul Olt. Liceele unde au intrat cei mai slabi absolvenţi de gimnaziu

Miercuri după-amiază au fost afişate rezultatele repartizării computerizate la liceu, în funcţie de media de la Evaluarea naţională şi cea din cei patru ani de gimnaziu, reuşind să prindă un loc în liceele oltene chiar şi elevi cu note mai mici de trei.

Potrivit analizei făcute de Gazeta Nouă, 250 de absolvenţi olteni de gimnaziu au reuşit să intre la liceu, deşi media lor de admitere este mai mică de cinci. Cei mai mulţi dintre aceştia, 173, au medii cuprinse între 4,99 şi 4. 67 dintre absolvenţi au intrat la liceu cu medii între 3,99 şi 3, în timp ce zece dintre ei au devenit liceeni în ciuda faptului că media lor de admitere este cuprinsă între 2,99 şi 2.

2,46 este cea mai mică medie de admitere la liceu, în acest an, în judeţul Olt. Performanţa îi aparţine unui elev care provine de la Liceul Tehnologic Piatra-Olt şi care a fost repartizat la aceeaşi unitate de învăţământ, la specializarea mecanică.

Cinci elevi din judeţul Olt au reuşit să intre la liceu cu media 10.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

78,92% dintre elevii olteni au reuşit să ia note mai mari de cinci, la Evaluarea Naţională.


Comentarii

Redacţia

2017-07-13 09:04:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro