Învăţământ

2019-03-06, 13:59:09

Cărţi noi pentru copiii de grădiniţă din judeţul Olt, în cadrul programului „Fiecare copil merită o poveste”

Mai multe grădiniţe din judeţul Olt vor primi cărţi noi, în cadrul programului „Fiecare copil merită o poveste”, lansat miercuri în cadrul unui eveniment desfăşurat la Liceul Tehnologic „Alexe Marin”.

Proiectul este derulat de Asociaţia OvidiuRo, împreună cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt fiind partener. La evenimentul de miercuri au participat inspectori şcolari, directori de şcoli, dar şi profesori şi educatori.

„Astăzi lansăm și în județul Olt programul «Fiecare copil merită o poveste» și am dori să le transmitem tuturor dascălilor  să citească cât mai mult cu copiii, să aleagă cărți frumoase, amuzante, să încurajeze și părinții să fie parteneri cu noi pentru că putem împreună să descoperim cărți noi, să asigurăm cărți bune pentru copiii mici. Intenționăm, în perioada vacanței de vară, să facem echipe mixte, educator-învățător, astfel încât în special în comunitățile din mediul rural să organizăm ateliere de vară, unde vor fi și alte cărți decât cele pe care le oferim astăzi”, a spus Maria Gheorghiu, cofondator Fundația OvidiuRo.

1.250 de preşcolari vor primi cărţi noi, în cadrul acestui program.

„Este un program derulat de Asociația OvidiuRo, împreună cu Ministerul Educației, în care Inspectoratul Școlar Olt este partener. Se intitulează „Fiecare copil merită o poveste” și este vorba despre dotarea unor grădinițe din județul Olt din medii defavorizate cu minibiblioteci și vor fi 1.250 preșcolari care vor primi o carte. Măsura este una deosebit de importantă pentru că, după cum știm, caracterul și personalitatea copilului se formează în primii ani de viață. Consider că metodele pedagogice pe care le folosesc profesorii și educatorii în formarea copiilor trebuie să fie susținute de cărți“, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

Comentarii

Redacţia

2019-03-06 13:59:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...