Sănătate

2019-06-21, 13:47:21

CAS Olt, avertisment către furnizorii de servicii medicale din judeţ. Ce trebuie să facă medicii ca să nu devină victimele unor atacuri cibernetice

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a postat pe site-ul oficial o alertă. Speciliştii olteni îi avertizează pe furnizorii de servicii medicale privind apariţia unor atacuri cu aplicaţii maliţioase, la nivel naţional.

Ca să nu fie afectaţi, medicii olteni şi ceilalţi furnizori de service medicale din judeţ trebuie să fie vigilenţi, pentru că s-a obervat creşterea atacurilor cibernetice către instituţii din domeniul sănătăţii.

„Din notificările primite, CERT-RO a identificat o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere”,
se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al CAS Olt.

Ca să nu devină victimele unor atacuri cibernetice, iar datele pacienţilor să nu fie furate, medicii trebuie să ia următoarele măsuri:

1. Să nu deschidă fișierele primite prin e-mail decât în situația în care cunosc expeditorul. În cazul unei suspiciuni, trebuie să se adreseze personalului de specialitate.
2. Evitarea accesării „ofertelor” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care sunt primite (email, whatsapp, messenger, facebook).
3. Trebuie să se asigure că au un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea.
4. Trebuie să se asigure că dispozitivele pe care le utilizează sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware).
5. Să apeleze numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente.

Comentarii

Redacţia

2019-06-21 13:47:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...