Sănătate

2018-05-15, 13:42:24

CAS Olt dă asigurări că sistemul informatic funcţionează la parametri normali

După mai bine de o săptămână în care sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu a funcţionat, preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, dă asigurări că situaţia s-a remediat.

Marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfăşurate la Prefectură, Florin Ciocan, preşedintele CAS Olt, a spus că situaţia a revenit la normal şi că în acest moment sistemul informatic este funcţional.

„Începând din această dimineaţă, de la ora 8.00, platforma informatică a asigurărilor de sănătate funcţionează la parametri normali. Au fost probleme în ultima săptămână în acest sens. Ieri a fucnţionat mai greu, dar astăzi de dimineaţă am luat legătura cu toţi reprezentanţii furnizorilor de servicii medicale din judeţul Olt şi la acest moment platforma funcţionează în regulă, deci nu mai este niciun motiv pentru ca asiguraţii să nu primească servicii medicale”, a precizat Florin Ciocan.

Acesta a adăugat că şi în situaţia în care sistemul nu funcţionează, asiguratul nu trebuie privat de servicii medicale.

„Asiguraţii primeau serviciile medicale oricum, în sistem off-line. Furnizorii de servicii aveau obligaţia să le ridice în sistemul informatic în termen de trei zile, acest termen a fost prelungit pentru că au fost mai mult de trei zile probleme în sistem, aveau termen până la sfârşitul lunii mai. Deci nu a fost niciun motiv pentru ca asiguratul să nu primească servicii medicale”, a adăugat preşedintele CAS Olt.

Comentarii

Redacţia

2018-05-15 13:42:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...