Sănătate

2017-10-12, 18:02:09

CAS Olt, fără liste de aşteptare pentru dispozitivele medicale. Peste şase mii de dispozitive au ajuns la olteni

CAS Olt a primit, în acest an, 5.473.000 lei pentru procurarea dispozitivelor medicale destinate recuperării deficienţelor organice sau funcţionale. Suma a permis eliberarea a peste şase mii de decizii în baza cărora oltenii au primit dispozitivele. Astfel, CAS Olt nu are liste de aşteptare pentru acest tip de solicitări.

Suma alocată prin ultima rectificare bugetară a dus la onorarea tuturor cererilor de dispozitive medicale aflate pe lista de aşteptare. Astfel, în acest an, au fost eliberate 6.026 de decizii pentru procurarea dispozitivelor medicale, în valoare de 5.312.000 lei.

Din cele 6.026  de decizii eliberate, cele mai multe au fost pentru protezare stomii şi incontinenţă urinară, adică 1.499, fiind urmate de echipamente de oxigentoerapie, 1.336, şi oreteze, 1.119.

Potrivit statisticii CAS Olt, la olteni au mai ajuns 691 dispozitive de protezare în domeniul ORL, 71 proteze de membre, 866 dispozitive de mers, 359 încălţăminte ortopedică, 34 dispozitive terapie cu aerosoli salini, 42 proteză externă de sân şi nouă dispozitive pentru deficienţe vizuale.

În prezent, la CAS Olt sunt înregistraţi 679 de pacienţi cu protezare stomii şi incontinenţă urinară, dar şi 521 beneficiari de aparate de administrare continuă cu oxigen, pentru care se eliberează periodic decizii pentru obţinerea dispozitivelor medicale.

Pentru obţinerea dispozitivului medical, asiguratul sau unul din membrii familiei trebuie să depună o cerere la CAS Olt, însoţită de o copie după actul de identitate și prescripţia medicală pentru dispozitivul medical. Prescripţiile medicale îşi pierd valabilitatea dacă nu sunt depuse la casă în termen de 30 de zile de la data emiterii. Reprezentanţii CAS Olt au precizat că prescripţiile medicale în care este nominalizat furnizorul de dispozitive medicale nu sunt acceptate.


Comentarii

Redacţia

2017-10-12 18:02:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...