Sănătate

2019-06-05, 15:47:36

CAS Olt: „Ne dorim să nu existe cazuri în care asigurații să fie refuzaţi pe motiv că deţin carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit”

Peste 242.000 de olteni deţin carduri de sănătate ce par a fi expirate. Pentru că autorităţile au prelungit perioada de valabilitate, acestea sunt valabile. Oltenii nu trebuie să se lase păcăliţi de furnizorii de servicii medicale, pentru că aceste carduri sunt recunoscute de platformele informative.

Potrivit datelor CAS Olt, în luna martie, 242.509 de olteni ar fi trebuit să-şi schimbe cardul de sănătate, dacă autorităţile nu prelungeau termenul de valabilitate al acestora până în anul 2021.   

Reprezentanţii CAS Olt îi sfătuiesc pe olteni să nu se lase păcăliţi de către furnizorii de servicii medicale.

„CAS Olt reaminteşte asiguraţilor și furnizorilor de servicii medicale că termenul de valabilitate al cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la cinci, la şapte ani prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018. Facem această precizare deoarece ne dorim să nu existe cazuri în care asigurații să fie refuzaţi de furnizorii de servicii medicale  sub motiv că aceștia deţin carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit. Menţionăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de şapte ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019”,
a precizat purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Florea.

Cardurile naţionale de sănătate noi care se emit începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern.

Din totalul celor 301.441 de carduri naţionale de sănătate tipărite pentru asigurații din Olt, poştaşii au distribuit 285.905 carduri, fiind returnate la CAS Olt 11.485. De la ghişeele CAS Olt au mai fost ridicate aproximativ 9.000 de carduri, însă peste 2.000 de olteni nu şi-au luat cardurile.

Comentarii

Redacţia

2019-06-05 15:47:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...