Administraţie

2019-07-12, 11:29:41

Câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea variantei Oituz, anunţat într-o lună. Moţ: „Apoi vom da ordinul de începere a lucrărilor”

Autorităţile locale vor anunţa într-o lună, cel mult o lună şi jumătate, firma care va reabilita ansamblul de străzi Piteşti-Oituz-Constantin Brâncoveanu, artera care preia traficul greu ce străbate Slatina.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a precizat că imediat după desemnarea câştigătorului va da ordin de începere a lucrărilor.

„Cu proiectul de reabilitare a variantei Oituz suntem în licitaţie, sper ca într-o lună, maximum o lună şi jumătate să anunţăm câştigătorul, apoi vom da ordinul de începere a lucrărilor. Vorbim de proiectare şi execuţie”,
a spus edilul urbei.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 46 milioane lei, sumă ce va fi suportată din bugetul propriu al municipiului Slatina.

Varianta Oituz este strada din Slatina pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului greu care trece prin municipiu, în lipsa unei centuri ocolitoare. Din această cauză, artera de circulaţie se află într-o stare foarte proastă, prezentând denivelări şi chiar se află în riscul de a se surpa, fiind situată pe o colină.

Municipalitatea a luat decizia să aloce bani de la bugetul local pentru această investiţie după ce eforturile pentru obţinerea unei finanţări guvernamentale au eşuat. Primarul şi-a exprimat în mai multe rânduri speranţa că finanţarea pentru acest proiect va veni de la Ministerul Dezvoltării, din banii rămaşi necheltuiţi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.


Comentarii

Redacţia

2019-07-12 11:29:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...