Comentariul Gazetei

2020-02-27, 16:22:22

Câte ceva despre proasta comunicare pe COVID-19

Prefectul de Olt, Florin Homorean, şi reprezentanţii DSP, în frunte cu „absentul” Andrei Iordache nu reuşesc să realizeze o comunicare cum trebuie în privinţa situaţiei privind COVID-19. Ritmul de comunicare al acestor oficiali este învechit, prin intermediul unor comunicate de presă scanate şi ştampilate, iar până când o informaţie este confirmată sau infirmată, panica şi dezinformarea cresc vertiginos.

Marţi dimineaţă am aflat despre nişte profesori care au fost prezenţi în Veneţia şi care s-au izolat voluntar la domiciliu. Nu s-a reuşit confirmarea oficială decât după vreo cinci ore. Şi atunci, printr-un comunicat „prăfuit” care nu oferea detalii despre locurile din Italia în care aceştia au fost, mijlocul de transport sau despre data intrării în ţară.

Mai pe seară, i-am cerut personal prefectului Homorean să schimbe modul de comunicare, dar n-am văzut nicio modificare, iar informaţiile contradictorii venite de la diverse instituţii ale statului dau naştere isteriei.

Până una alta, avem noroc că încă nu s-a confirmat niciun caz de coronavirus în judeţul Olt. Când se va întâmpla acest lucru (inevitabil), vom fi aflat prea târziu.
Comentarii

Redacţia

2020-02-27 16:22:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...