Eveniment

2020-03-31, 19:25:57

Caz de coronavirus la Drăgăneşti-Olt: Un bărbat de 53 de ani, care a fost internat la Spitalul Gerota

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, care a fost internat la Spitalul Gerota din Bucureşti, a fost confirmat cu coronavirus. Acesta este al şaselea caz de COVID-19 în judeţul Olt.

Potrivit unor surse, este bărbatul în vârstă de 53 de ani se afla în izolare la domiciliu, după ce fusese externat de la Spitalul Gerota. Primele două teste au ieşit negative la COVID-19, însă cel de al treilea a fost pozitiv. Bărbatul a fost adus la Spitalul Slatina.

El este asimptomatic şi trebuia să iasă astăzi din autoizolare.

Tot astăzi a fost confirmată cu coronavirus o femeie în vârstă de 72 de ani, din comuna Sârbii Măgura. Femeia fusese internată tot la Spitalul Gerota din Bucureşti. De asemenea, ea a fost externată şi se afla în izolare la domiciliu, însă ultimul test făcut pentru COVID-19 a fost pozitiv.

În judeţul Olt mai erau încă patru cazuri de COVID-19 confirmate, 189 de persoane în carantină şi peste 1.600 în izolare la domiciliu.

Luni seara, un copil în vârstă de doar un an şi două luni, revenit cu familia din Anglia a fost confirmat cu coronavirus, fiind al patrulea caz din judeţ. Copilul şi părinţii săi au ajuns în Slatina, în data de 24 martie, intrând în izolare la domiciliu. Patru zile mai târziu, copilului i s-a făcut rău și a fost internat la Spitalul Județean unde i s-a făcut testul pentru COVID-19. Băiatul a fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Primul oltean depistat cu coronavirus este caracaleanul de 51 de ani, care pe 6 martie a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Bărbatul se întorsese din Italia cu un autocar în care a călătorit şi un sucevean depistat şi el pozitiv. Săptămâna trecută, caracaleanul a fost declarat vindecat şi a fost externat. Al doilea caz este cel al tânărului de 22 de ani, originar din Slatina, care s-a întors din Italia prin Vama Nădlac. Acesta a fost imediat carantinat la Arad şi testat, iar o zi mai târziu a ajuns în carantină la Slatina unde a primit şi rezultatul testului, pozitiv. Bărbatul a fost transferat la Craiova. Al treilea caz este al unei tinere de 21 de ani, din Slatina, care se întorsese din Marea Britanie. Femeia a fost transferată la Bucureşti.


Comentarii

Redacţia

2020-03-31 19:25:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...