Comunitate

2020-02-11, 10:31:11

Caz înfiorător, la Şerbăneşti. DGASPC Olt a preluat în regim de urgenţă cinci copii, toţi bolnavi de TBC

Caz înfiorător la Şerbăneşti, într-o familie monoparentală. O mamă de 38 de ani şi cei şapte copiii ai săi stau într-o mizerie cruntă. Atât mama, cât şi copiii, care au vârste cuprinse între opt luni şi 14 ani, sunt bolnavi de TBC, aceştia primind îngrijiri medicale de specialitate la un spital din Craiova. DGASPC Olt a intrat pe fir şi a preluat în regim de urgenţă, zilele trecute, cinci dintre cei şapte copii.

Tatăl micuţilor a murit în vara anului trecut, răpus de TBC. Fără condiţii şi cu o locuinţă în care plouă la propriu, focarul persistă în această familie.

Primăria Şerbăneşti a ajutat, în repetate rânduri, familia, însă mama pare să nu înţeleagă ce este mai bine pentru copii.

„Tatăl copiilor a murit în urmă cu şase luni de TBC, în ultima fază făcuse şi cancer pulmonar. Este dezastru cu această familie. Am încercat să-i ajutăm, le-am luat sobă, uşi şi ferestre de termopan. Soba au vândut-o, iar geamurile le-au spart. Sunt debranşaţi de la curent. Pentru că plouă efectiv în casă, am zis că le dăm ţiglă să învelească casa, dar structura acoperişului nu rezistă. O să alocăm fonduri să le refacem acoperişul. Mama a fost amendată că nu are grijă de copii. Trăiesc din alocaţii şi din ajutorul social. Întreaga comunitate locală s-a implicat să ajute această familie, însă nu ai cu cine să te înţelegi”,
a spus secretarul comunei Şerbăneşti, Florin Ilie.

Atât micuţii, cât şi mama au beneficiat în ultimii ani de tratamente de specialitate. Zilele trecute, mama a fugit cu doi copii dintr-un spital din Craiova, iar aseară a ajuns cu micuţii pe Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

„În 2018, toţi au fost internţi la un santaoriu de TBC din Argeş, dar au fost externaţi disciplinar. În urmă cu două săptămâni i-am trimis la un spital din Craiova. Cinci copii au fost externaţi şi preluaţi în regim de urgenţă de DGASPC Olt. Cele două fetiţe, de opt luni şi doi ani, au rămas internate, pentru că medicii au vrut să vadă cum le ies testele la TBC. Dar mama a fugit cu copiii din spital, iar luni a ajuns cu ei la Spitalul Slatina”, a adăugat secretarul din Şerbăneşti.   

DGASPC Olt a preluat, în regim de urgenţă, cinci copii, aceştia urmând să stea o lună în grija statului. Cele două fetiţe, de opt luni şi doi ani, care au febră şi respiră greu, sunt în grija pediatrilor de la Spitalul Slatina. 

Comentarii

Redacţia

2020-02-11 10:31:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...