Naţional

2019-07-11, 15:20:00

Cazul Sorina: Solicitarea procurorului general de revizuire a adopţiei, respinsă de Curtea de Apel Craiova. CSM a respins suspendarea din funcţie a procurorului care a bruscat brutal fetiţa

Solicitarea procurorului general Bogdan Licu de revizuirea a sentinţei de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă luată brutal din casa asistentului maternal, a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel Craiova. Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins, joi, solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a Mariei Antoaneta Piţurcă, procurorul care a preluat brutal fetiţa de 8 ani de la asistentul maternal din Baia de Aramă. Decizia nu are cale de atac.

Curtea de Apel Craiova a respins ca inadmisibilă cererea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a adopţiei.

Miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins definitiv solicitarea lui Licu privind strămutarea de la Curtea de Apel Craiova a procesului care vizează revizuirea adopţiei Sorinei.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, vineri, cererea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care Sorina a fost adoptată de către un cuplu de români din SUA.

Tot miercuri, Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa către Judecătoria Slatina, în privinţa părăsirii ţării de către Sorina.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

Sursa: news.ro

Comentarii

Redacţia

2019-07-11 15:20:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...