Comunitate

2018-12-05, 15:12:18

Cazurile sociale aglomerează UPU Slatina

Prima zăpadă a căzut, iar noaptea temperaturile au început să scadă mult sub zero grade. Oamenii fără un acoperiş deasupra capului caută să se adăpostească, iar mulţi ajung la UPU Slatina, unde stau la căldură, medicii ocupându-se şi de eventualele răni. Pe parcurs ce temperaturile scad şi mai mult sub limita de îngheţ, tot mai mulţi oameni fără adăpost ajung la Urgenţe. Sunt oameni neajutoraţi ce caută sprijin la spitalul slătinean an de an.

Temperaturile au scăzut sub limita de îngheţ, iar persoanele fără adăpost au început să simtă frigul pătrunzător. Aşa se face că pentru a ajunge la căldură, acestea solicită ajutor la Unitatea de Primiri Urgenţe Slatina. Astfel, medicii de la UPU Slatina au avut primele trei cazuri sociale din această iarnă.

Managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că a luat decizia ca zece paturi din cele 75 de pe Secţia de Psihiatrie să fie destinate cronicilor, aici urmând să fie direcţionate aceste cazuri sociale.

„De cum a dat frigul, am avut deja primele trei cazuri sociale la UPU Slatina. Am decis ca, din cele 75 de paturi de pe Secţia de Psihiatrie, zece să fie destinate cronicilor. Pe aceste paturi îi putem aduce pe aceşti pacienţi ce ajung la UPU Slatina în nopţile geroase”,
a spus Cătălin Rotea.

Pe parcurs ce temperaturile scad mult sub zero grade, cazurilor sociale ce ajung UPU Slatina se înmulţesc.

Şefa UPU Slatina, medicul Ecaterina Buzău, a spus că nu este normal ca aceste cazuri sociale să aglomereze Urgenţele.

„Asistenţii sociali îi preiau din UPU pe aceşti pacienţi. Se ia legătura cu serviciul de specialitate din cadrul primăriei. Noi îi ţinem aici o perioadă sau îi direcţionăm pe unele secţii. Sunt probleme, pentru că nu există un adăpost deschis permanent, unde aceşti oameni fără un acoperiş deasupra capului să fie găzduiţi 24 de ore din 24. Nu este normal ca ei să aglomereze UPU Slatina”, a spus medicul Ecaterina Buzău. 

Comentarii

Redacţia

2018-12-05 15:12:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...