Ce instituţie din judeţ s-a redresat, deşi angajaţii aveau întârzieri la salarii şi de o jumătate de an. Director: „Unele salarii s-au triplat, dar acum suntem la zi”

Până în urmă cu doi ani, angajaţii de la Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Olt îşi luau leafa o dată la o jumătate de an. Deşi salariile au crescut în ultimul an, situaţia s-a rederesat la nivelul instituţiei din judeţ.

Opt ingineri pedologici, agrochimişti şi ingineri chimişti lucrează la OSPA Olt. În urmă cu mai bine de doi ani, instituţia din judeţ era în pragul falimentului.

Lucrurile s-au redresat acum, iar angajaţii îşi primesc salariile la zi.

Directorul OSPA Olt, Constantin Rotea, a precizat că a reuşit să echilibreze financiar instituţia cu multă muncă.

„Au fost probleme mari, dar acum suntem bine cu salarizarea. Chiar dacă salariile au crescut, reuşim să acoperim cheltuielile. În total sunt zece angajaţi la OSPA Olt. La început, când am venit eu, erau 17 angajaţi, dar nu îşi luaseră salariile de şase lunii. Atunci am redus cheltuielile. Deşi unui inginer cu o vechime de 25 de ani salariul i s-a triplat în ultimii cinci ani, iar salarizarea este destul de mare, reuşim să ne menţinem. Nu este uşor, însă totul este posibil cu multă muncă. Noi nu avem un program fix de lucru. Nu terminăm munca la ora 16.00, este posibil să ne întoarcem de pe teren seara, la 19.00-20.00. Uneori mai lucrăm şi sâmbăta”, a spus Constantin Rotea.

OSPA Olt este o instituţie în cadrul Ministerului Agriculturii care se ocupă cu cartarea pedologică şi agrochimică a solurilor, realizând astfel studii de specialitate utilizate în agricultură.