Comunitate

2021-05-18, 13:53:46

Ce tipuri de businessuri pot face de acasă?

În ultima perioadă din ce în ce mai multe persoane au început să lucreze în telemunca. Astfel, şi-au transformat propriul domiciliu în zona de birouri, cât şi în zona de relaxare. În cazul în care te numeri printre persoanele care doresc în această perioadă să îşi înceapă propriul business, atunci îţi poţi deschide afacerea chiar la tine acasă.

Totuşi, dacă nu ştii ce tipuri de businessuri se pretează pentru munca de acasă, în acest articol îţi vom prezenta câteva idei de afaceri acasă.

Redactare de CV-uri şi CV screening

HR-ul este un departament integrat al marilor companii. De cele mai multe ori specialiştii în resurse umane vizualizează un CV timp de câteva secunde pentru a îşi face o primă impresie despre candidat. În cazul în care ai cunoştinţe legate de HR şi doreşti să le oferi o mână de ajutor viitorilor candidaţi, îţi poţi deschide propriul business care se ocupă de redactare de CV-uri.

În România acest tip de business nu este extrem de popular, aşadar te vei afla printre puţinii specialişti care se ocupă cu astfel de task-uri. Tot ceea ce trebuie să faci este să realizezi CV-urile într-un mod clar, curat, care să atragă atenţia oricărui recrutor.

Cursuri online

În cazul în care te-ai specializat într-un anumit domeniu şi doreşti să îi înveţi şi pe ceilalţi informaţiile pe care le-ai acumulat în cadrul facultăţii sau a altor cursuri, poţi să îţi deschizi propriul business de cursuri online. Acest tip de afacere este extrem de populară, datorită faptului că antreprenorii sunt mult mai relaxaţi: nu au angajaţi şi nici angajatori, iar programul este realizat chiar de ei înşişi. Totodată syllabusul va fii creat de tine, iar în cadrul cursurilor vei putea pune accentul pe informaţiile care te atrag cel mai mult.

La mare căutare sunt cursurile de marketing şi design interior, dar şi psihologie şi nutriţie. Astfel, într-un cadru relaxat îi poţi introduce pe cursanţi în materiile preferate de tine.

Magazin online

Majoritatea persoanelor adoră shoppingul online, datorită modului uşor de utilizare a platformelor oferite de magazinele virtuale. În cazul în care doreşti să îţi deschizi o astfel de afacere, nu vei avea nevoie să îţi închiriezi propria locaţie, ci doar să oferi informaţii şi poze clare cu privire la obiectele pe care doreşti să le comercializezi.

Anumite persoane chiar au decis să comercializeze produse importate din alte ţări, precum UE, SUA sau estul Asiei (în special China, Japonia şi Coreea de Sud). Această afacere poate aduce profit datorită faptului că adaosul comercial îl poţi adăuga chiar tu.

Servicii de Copywriter şi Content Writer

Indiferent dacă este vorba de afaceri la început de drum sau de firme cu un profit enorm, toate acestea au nevoie de o persoană care să ofere conţinut atractiv. De cele mai multe ori firmele apelează la serviciile copywriterilor şi contentwriterilor pentru a îşi promova propriile produse şi servicii. Dacă te atrage acest tip de activitate, e important să ştii că poţi realiza numeroase tipuri de conţinut, iar printre acestea se numără şi articolele de blog, advertorialele şi articole pentru PR şi marketing.

Esti interesat de meseria de copywriter? Iti recomandam acest curs!
 
 


Comentarii

Redacţia

2021-05-18 13:53:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...