Social

2020-03-26, 14:10:08

Cei care solicită dreptul la pensia de invaliditate trimit documentele prin mandat poştal

Instituţiile publice iau alte noi măsuri pentru prevenirea infectărilor cu COVID-19. Astfel, Casa Judeţeană de Pensii Olt anunţă modalităţile în care sunt înregistrate dosarele noi de pensionare pe caz de invaliditate. Totul se realizează de la distanţă: telefonic, prin e-mail sau mandat poştal.

Având în vedere dispoziţiile art.1 din Ordinului nr.74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS- COV-2 la nivelul unităţilor sanitare  publice, cu referire la funcţionarea cabinetelor de expertiză medicală în ambulatoriu de specialitate din cadrul unităţilor sanitare s-au dispus alte măsuri.

„În cazul pensiilor de invaliditate, cazuri noi, cererea completată, împreuna cu documentele medicale vor fi transmise în plic sigilat la Casa Judeţeana de Pensii Olt prin intermediul seviciilor poştale. Pe pagina de internet a Casei Judetene de Pensii Olt, www.cjpolt.ro, este afişat modelul de cerere pentru expertizarea capacitatii de muncă, anexa numărul 10.  Numărul de înregistrare a cererii va fi comunicat solicitantului prin telefon. Expertizarea se va fundamenta strict pe documentele transmise şi nu va presupune prezenţa fizică a solicitantului . Cele două decizii medicale care trebuie înmânate solicitantului , vor fi transmise prin poştă cu confirmare de primire”, se arată într-un comunicat la CJP Olt. 

Pensionarii de invaliditate care au termen de revizuire  în perioada instituită ca stare de urgenţa nu trebuie sa se mai prezinte la cabinetele de expertiză, plata acestor pensii fiind continuată.De asemenea, concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănatate, certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depasesc 183 zile, acordate pe perioada stării de urgenţă se eliberează si se  decontează fara avizul medicului expert al asigurărilor sociale. 

Numărul de telefon al Compartimentului Expertiza Medicală este  0249/431428, iar adresele de e-mail: cjpolt@rdslink.ro sau petitii@cjpolt.ro. 


Comentarii

Redacţia

2020-03-26 14:10:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...