Actualitate

2019-02-12, 10:35:00

Cei trei porci santinelă au fost plasaţi la Rusăneşti. Primarul: „Vor rămâne sub supraveghere şase săptămâni”

DSVSA Olt a plasat luni cei trei porci santinelă în comuna Rusăneşti, exacta în gospodăriile unde au izbucnit focarele de pestă porcină. Întreaga comunitate este cu ochii pe purcei. Aceştia vor fi atent monitorizaţi în următoarele şase săptămâni.

Comunitatea a înţeles că în funcţie de parcursul celor trei porci santinelă, aduşi luni în comuna Rusăneşti, depine şi continuarea tradiţiei de creştere a suinelor în zonă. Astfel, toată comunitatea este cu ochii pe cei trei purcei. Primarul se ocupă personal pentru ca suinele să beneficieze de hrană de calitate.

„Luni am primit porcii santinelă, deja i-am instalat. Trei porci ne-au adus, unul a avut 50 de kilograme, altul 35, iar cel mai mic 30 de kilograme. Suntem cu ochii pe cei trei porci santinelă. De doi dintre ei ne ocupăm, pentru că aici oamenii sunt mai amărâţi. Le-am făcut adăpost, le ducem noi mâncar. Să nu le dea ceva de mâncare de pe câmp, să-i îmbolnăvească iar. Unul este pe mâini bine, este ferit, familia de acolo se ocupă de el. Îi supraveghem. Aceşti porci au fost plătiţi, am dat 13 lei pe kilogram. Aşa se vând purceii până în 50 de kilograme. Cei trei porci santinelă vor rămâne sub supraveghere şase săptămâni, ei vor fi permanent monitorizaţi de către medicul veterinar”, a spus primarul din Rusăneşti, Alexandru Chirea.

Din 23 noiembrie şi până pe 3 decembrie 2018, au fost omorâţi 571 de porci la Rusăneşti. Toţi proprietarii de exploataţii de porcine în care s-au dispus măsuri zoosanitare de combatere a pestei porcine africane au fost despăgubiţi.Comentarii

Redacţia

2019-02-12 10:35:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...