Cel puţin trei olteni solicită, lunar, PET/CT. Dosarele depuse la CAS Olt sunt analizate de specialiştii din Capitală

Oltenii ce se confruntă cu probleme grave de sănătate apelează tot mai des la o investigaţie de ultimă generaţie, PET/CT. Pacienţii îşi depun dosarele la CAS Olt, acestea fiind direcţionate câtre structura centrală, unde sunt analizate de către specialişti.

De la 1 martie, autorităţile au decis eliminarea comisiilor care aprobau medicamente şi terapii de ultimă generaţie, pentru a înlesni accesul la tratamente de ultimă generaţie. A rămas însă doar comisia pentru aprobarea PET/CT.

Aceste investigaţii sunt folosite pentru diagnosticarea precoce, localizarea, stadializarea şi evaluarea eficienţei conduitei terapeutice în patologia oncologică. Medicii mai pot recomanda PET/CT şi pentru evaluarea patologiei cardiace, în special ischemice, precum şi în cazul afecţiunilor neurologice de tipul Alzheimer, Parkinson şi epilepsie.

Specialiştii CAS Olt au precizat că astfel de investigaţii sunt solicitate, lunar, de către trei-patru pacienţi.

„În baza recomandărilor făcute de către medicul specialist, pacienţii vin şi depun dosarele la CAS Olt. Noi facem o adresă la CNAS, unde o comisie se întruneşte o dată pe lună şi analizează aceste solicitări. Este singura comisie care mai există. Avem lunar cam trei-patru astfel de solicitări”, a spus medicul şef din cadrul CAS Olt, Antoaneta Petra.