Actualitate

2021-02-26, 10:42:25

Cele mai frumoase mărțișoare - 3 genuri de cărți care o vor cuceri de la prima citire

Ce oferi unei persoane speciale din viața ta de Mărțișor? O carte frumoasă, bineînțeles! Ai de ales între o sumedenie de titluri, care mai de care, și, poți, de asemenea, beneficia și de alte avantaje practice - poate fi împachetată foarte ușor și folosită ca o felicitare, pentru dedicații intime.

Conform unui studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Yale, persoanele care citesc își pot prelungi viața prin intermediul acestei activități. De asemenea, lectura îi face pe oameni mai empatici și mai prezenți. Nu este nici o îndoială că o carte poate fi mărțișorul ideal, precum și o modalitate extrem de accesibilă prin care să-ți dovedești afecțiunea față de doamnele dragi din viața ta. Așadar, dacă nu ai inspirație sau timp, acest articol îți oferă câteva idei, pentru ca tu să faci cea mai bună alegere!

Iată 3 categorii de cărți care să te inspire în luarea celei mai bune decizii pentru 1 Martie:

Genul fantasy și aventură
Cărțile de fantasy și aventură sunt construite în așa fel încât să te țină în suspans și cu sufletul la gură, deoarece personajul principal, în special, are un scop final de atins și este întotdeauna pus în situații riscante, adesea periculoase. Acest gen se încrucișează de obicei cu altele precum mister, crime și SF. Fantezia este, așadar, un gen de ficțiune speculativă, amplasat într-un univers fictiv. Începând cu secolul al XX-lea,această temă s-a extins în mai multe medii, inclusiv film, televiziune, romane grafice, manga, filme animate și jocuri video.

Exemple de titluri:

•    “Harry Potter”, de J.K.Rowling
•    “Game of Thrones”, George R.R. Martin
•    “Povestea slujitoarei”, de Margaret Atwood
•    “Jocurile foamei (Trilogia)”, Susanne Collins
•    “Povestea lui Kullervo”, J.R.R. Tolkien
 
Genul romance

Un roman de dragoste se concentrează, în general, pe dezvoltarea unei relații romantice între două persoane. Acesta trebuie să aibă o poveste emoțională atipică și să ajungă la o concluzie optimistă. În secolul al XIX-lea, romanele de dragoste au devenit proeminente cu operele populare ale lui Jane Austen, al cărei roman Mândrie și prejudecată a influențat foarte mult genul.

De la relațiile amoroase din epoca Regenței din Anglia, la aventurile senzuale contemporane, cărțile din genul romance sunt în continuare în topul vânzărilor la nivel mondial. Acestea cuceresc, în general, pe oricine, astfel că, pentru puțină inspirație, poți comanda pachetele speciale de cărți de la Bookzone și vei beneficia de reduceri masive de pret, precum și de transport gratuit, scrisoare sau cursuri video.

Exemple de titluri:

•    “Fluturi”, de Irina Binder
•    “50 de umbre ale lui Gray”, de E.L.James
•    “Malakai”, de A.Stephanie
•    “Jurnalul”, de Nicolas Sparks
•    “Confesiunile unei fete rele”, de Anays M.

Genul dezvoltare personală

Primul și cel mai important beneficiu al citirii cărților de dezvoltare personală este experiența care pune cititorul pe o cale către auto-cunoaștere și îmbunătățire a calității vieții. O carte de acest gen este scrisă cu intenția de a instrui cititorii cu privire la rezolvarea problemelor personale. Prima publicație de acest tip a fost Self-Help, un best-seller din 1859, scris de Samuel Smiles, care a avut atât de mult succes, încât devenit un gen de non-ficțiune.

O mulțime de cărți de dezvoltare personală vin cu exerciții și instrucțiuni, ajutând cititorul să fie mult mai prezent și să-și facă o evaluare onestă a vieții, pentru a putea trece peste obstacolele care nu îi permit să trăiască această experiență la potențial maxim. 

Exemple de titluri:

•    “Arta conversației”, de Sam Horn
•    “Ce fel de persoană vrei să fii”, de Keith Abraham
•    “Inteligența erotică”, de Esther Perel
•    “Limbajul trupului”, de Allan & Barbara Pease
•    “Cum să ne simțim bine împreună”, de David Burns

Deci, tu ce ai alege pentru o persoană dragă de Mărțișor? Indiferent de genul literar în care este încadrată, cartea își păstrează notorietatea și în ziua de astăzi, fiind o oportunitate ideală prin care să îti exprimi afecțiunea și admirația pentru o doamnă specială din viața ta. O atenție atemporală, care va fi apreciată indiferent de ocazia cu care este dăruită!

Sursa foto: Shutterstock.com


Comentarii

Redacţia

2021-02-26 10:42:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...