Sănătate

2022-01-10, 16:00:41

Centre de evaluare şi tratament Covid, în Slatina, Caracal, Balş şi Corabia. Pacienţii vor beneficia de antivirale, fără internare

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Centrul de de evaluare şi tratament Covid 19 va funcţiona la etajul I, din Corpul Medical, în sectorul Covid. Potrivit managerului Angela Nicolae, în acest centru vor fi administrate antivirale orale - Favipiravir sau anticorpi monoclonali.

Centrul de evaluare şi tratament Covid 19 va deveni funcţional, cel mai probabil, de săptămâna viitoare. În acest moment, SJU Slatina este în procedura de organizare şi va deveni operaţional după adoptarea normelor metodologice şi contractarea cu CAS.

„Centrul va fi la etajul I în Corpul Medical, programul de lucru fiind de luni până vineri, între orele 8.00-16.00. Scopul acestui centru este de evaluare şi tratare a pacienţilor cu forme uşoare şi medii. După o evaluare clinică, imagistică şi biologică pacienţilor le este prescris tratamentul. Foarte important este că celor care vor avea nevoie li se vor administra antivirale orale - Favipiravir sau anticorpi monoclonali, aceştia din urmă în regim de spitalizare de zi”, a declarat managerul SJU Slatina, Angela Nicolae.

În acest centru vor lucra, iniţial, trei asistente şi un medic, iar în funcţie de adresabilitate personalul medical va fi suplimentat.

În continuare, pacienţii nediagnosticaţi se vor prezenta în UPU, unde vor fi testaţi, iar în funcţie de simptomatologie fie vor fi direcţionaţi către Centru, fie vor fi internaţi pe secţia covid.

Astfel de centre de evaluare sunt organizate şi la spitalele din Caracal, Corabia şi Balş.

Comentarii

Redacţia

2022-01-10 16:00:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...