Social

2018-12-20, 15:14:27

Centru de zi pentru persoanele vârstnice, construit la Vitomireşti cu fonduri europene

Un centru de zi pentru persoanele vârstnice va fi construit în comuna olteană Vitomireşti, finanţarea fiind asigurată cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Partener al Primăriei Vitomireşti în acest proiect este Consiliul Judeţean (CJ) Olt, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, o hotărâre în acest sens fiind aprobată, joi, de forul judeţean.

„Nu este primul proiect de acest gen. Primăriile Bărăști și Sârbii Măgura au accesat fonduri și au construit astfel de centre. Noi am intrat, prin DGASPC ca parteneri, pentru că trebuia să îi ajutăm, să îi susținem cu cofinanțarea și desfășurarea ulterioară pe timp de cinci ani a activității în aceste centre. Iată și la Vitomirești a fost inițiat un astfel de proiect, prin accesare de fonduri europene, iar în acest proiect Consiliul Județean a intrat partener”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 2.750.469,52 lei.

„Atunci când primăriile depun aceste proiecte fac și studii de oportunitate în localitate și văd dacă un astfel de centru are eficiență și randament, pentru că altfel nu este eligibil proiectul. Până în momentul de față nu am mai fost anunțați de alte proiecte de acest gen, dar de fiecare dată când ni se va cere ajutorul noi vom intra ca perteneri”, a mai declarat Marius Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2018-12-20 15:14:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...