Actualitate

2019-04-18, 10:02:47

Centrul de sacrificare a mieilor de la Slatina va fi autorizat trei zile. Viceprimar: „Era nevoie de acest târg, pentru că este deja o tradiţie”

Primăria Slatina va solicita DSVSA Olt autorizarea centrului temporar de sacrificare a mieilor din zona fostului Abator Strehareţi. Centrul va funcţiona în săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, în ziele de miercuri, joi şi vineri.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a precizat că s-a început igienizarea zonei, pentru ca târgul să fie autorizat şi în acest an, iar slătinenii să-şi poată procura miel sub supravegherea veterinarilor.

„Vom solicita DSVSA Olt autorizarea târgului din Slatina în săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, adică miercuri, joi şi vineri. Noi ne pregătim, luăm toate măsurile. Astfel, slătinenii au posibilitatea să cumpere miel sub supravegherea veterinarilor. Era nevoie de acest târg, pentru că este deja o tradiţie. Era mai complicat pentru un slătinean să se ducă în Balş sau Scorniceşti ca să-şi ia un miel de la abator”, a spus vicele Claudiu Stăncioiu.

Anul trecut, astfel de centre temporare de sacrificare au funcţionat la Slatina, Balş, Osica de Sus şi Drăgăneşti-Olt. Cum judeţul a avut câteva focare de pestă porcină africană, reprezentanţii DSVSA Olt au anunţat iniţial că aceste centre nu vor funcţiona, în acest an. Pentru că au fost ridicate toate restricţiile din judeţ şi la presiunea ciobanilor şi reprezentanţilor din primării, DSVSA Olt a decis organizarea acestor târguri.
 

Comentarii

Redacţia

2019-04-18 10:02:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...