Eveniment

2019-08-07, 19:44:11

Cercetări extinse în cazul ambulanţierilor din Corabia care furau combustibil. Un angajat a luat salariul, fără să vină la serviciu, în perioada 2017-2018

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Gârcov, ambulanţier în cadrul substaţiei Corabia din judeţul Olt, este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la fals intelectual după ce, în perioada 2017-2018, şi-ar fi însușit drepturile salariale în valoare de 15.000 de lei, fără a se prezenta la serviciu.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, cauza este disjunsă dintr-un dosar penal în care 14 angajați ai substaţiei de ambulanță din Corabia au fost plasați sub control judiciar, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare , fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals .

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au desfășurat activități de urmărire penală în urma cărora a reieșit faptul că, în perioada 2017-2018, un bărbat, de 46 de ani, din comuna Gârcov, județul Olt, în calitate de ambulantier și-ar fi însușit drepturile salariale în valoare de 15.000 de lei, fără a se prezenta la serviciu. În cauză, la data de 7 august, Parchetul de pe lânga Judecatoria Corabia a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, fața de bărbat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Cercetările continuă și față de alte persoane.

14 angajaţi ai Ambulanţei Corabia sunt acuzaţi că, în cursul anului 2018, „şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii”.

Totodată, potrivit unui comunicat remis de Parchetul Corabia, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei şi înregistrarea a trei dosare penale în care procurorii fac cercetări pentru: ucidere din culpă, în primul, fals intelectual, în cel de al doilea, şi mărturie mincinoasă, în acest dosar din urmă fiind cercetat unul dintre ambulanţieri.

Comentarii

Redacţia

2019-08-07 19:44:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...