Agricultură

2022-01-11, 09:29:15

Chesnoiu, consultări cu fermierii pe tema Planului Naţional Strategic (PNS) 2023-2027

Ministrul Agriculturii, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a început conultările cu asociaţiile de fermieri pentru întocmirea Planului Naţional Strategic (PNS) 2023-2027.


Întâlnirile au început în sistem online, din această săptămână.

„Vreau să transmitem la Bruxelles un Plan Național Strategic pentru perioada 2023-2027 negociat transparent cu toate părțile implicate, care să răspundă așteptărilor fermierilor. Vom avea un PNS care reflectă nevoile din teren și interesul național în agricultură. Am început consultările cu fermierii pe marginea proiectului PNS. Împreună cu experți din Ministerul Agriculturii, AFIR și APIA ne-am reunit într-o întâlnire online la care au participat peste 80 de reprezentanți ai asociațiilor de fermieri, ai grupurilor de acțiune locală și ai distribuitorilor de produse agricole”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Totodată, ministrul va aborda şi alte teme în discuţiile cu fermierii.

„Zilele următoare voi continua întâlnirile cu fermierii. Pe agenda discuțiilor vor fi subiecte privind: intervențiile în domeniul irigațiilor, intervențiile aferente sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri și înființarea grupurilor de producători din sectorul agricol/pomicol, precum și investițiile în ferme”, a conchis Chesnoiu.

Comentarii

Redacţia

2022-01-11 09:29:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...