Politică

2021-04-13, 10:26:39

Chesnoiu (PSD Olt): Am dezbătut propunerea legislativă privind interzicerea practicilor comerciale neloiale

O primă dezbatere, în cadrul comisiilor de agricultură reunite din Cameră şi Senat, a avut loc pe tema interzicerii practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, parlamentarul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a explicat că este vorba despre o Directivă a UE ce trebuie integrată în legislaţia naţională, până la finalul acestei luni.

„Facem pași importanți în susținerea intereselor producătorilor români în relația lor cu retailerii. Relația comercială pe lanțul scurt de aprovizionare trebuie să fie una corectă, bazată pe principii comerciale corecte și fără dezechilibre economice. Am dezbătut la nivelul comisiilor pentru agricultură reunite din Senat și Camera Deputaților propunerea legislativă privind interzicerea practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. Aceasta transpune prevederile Directivei (UE) 2019/633 care trebuie integrate în legislația națională până la data de 1 mai 2021”, a spus Chesnoiu.

El a adăugat că este nevoie de echilibrarea raporturilor dintre cei implicaţi în lanţul alimentar.

„Problema practicilor comerciale neloiale pe piața europeană a cauzat nu de puține ori consumatorului dar și producătorilor autohtoni pierderi de venit! Această abordare, voită sau nu, a dezavantajat producătorii români. Trebuie să punem punct acestor discriminări și să legiferăm norme corecte, care să asigure echilibrarea raporturilor juridice între actorii implicați în lanțul scurt alimentar!”, a conchis deputatul PSD Olt.

Comentarii

Redacţia

2021-04-13 10:26:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...