Actualitate

2019-07-18, 12:34:47

Cilieni. Aproape 800 de porci vor fi omorâţi. Deconturile pentru primele o sută de suine ucise, întocmite

Specialiştii DSVSA Olt trebuie să omoare 787 de porci de pe raza comunei Cilieni, grav afectată de pesta porcină africană, fiind confirmate şase focare. Miercuri, echipele de veterinari au ucis primele o sută de suine.

Porcii ucişi, miercuri, la Cilieni erau în 22 de gospodării. Cei de la DSVSA Olt spun că într-o gospodărie sunt zeci de animale, echipele având o misiune dificilă.

„Miercuri au fost ucise primele o sută de capete ce erau în 22 de exploataţii. Aveau foarte mulţi porci. Se pare că aşa mulţi au toţi localnicii din această zonă. Colegii mei nu au întâmpinat opoziţie din partea oamenilor, mai ales că autorităţile locale au oferit tot sprijinul de care era nevoie. Din registele noastre, pe raza localităţii Cilieni sunt 787 de porci, este o muncă foarte dificilă”, a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa.

În medie, porcii de la Cilieni au cam 80 de kilograme. Cei de la DSVSA Olt au întocmit şi deconturile pentru primele o sută de suine ucise, oamenii urmând să fie despăgubiţi.
 

Comentarii

Redacţia

2019-07-18 12:34:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...