Social

2021-04-26, 14:10:17

Cinci asistenţi maternali au fost angajaţi, de la începutul anului, de către DGASPC Olt

Continuă proiectul DGASPC Olt prin care se doreşte angajarea, până la finalul anului 2021, a 20 de asistenţi maternali pentru copiii aflaţi în grija statului. În luna aprilie a mai fost angajat un asistent material, astfel că numărul celor încadraţi în muncă a ajuns la cinci. De la 1 ianuarie, până în prezent, 13 persoane s-au arătat interesate, însă 8 cereri au fost respinse.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 1 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Începând cu 1 ianuarie și până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 13 cereri de evaluare  de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, din care 5 au fost evaluate favorabil și  8 cereri au fost respinse. 

În luna aprilie 2021 a fost angajat un asistent maternal profesionist, astfel că în anul 2021 au fost angajați 5 asistenți maternali profesioniști”, transmite DGASPC Olt, printr-un comunicat de presă. 

În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat trei primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. 

Întrucât în anul 2021, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro. Comentarii

Redacţia

2021-04-26 14:10:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...