Societate

2017-04-19, 14:34:18

Cinci familii din Olt au beneficiat de ajutoare de urgenţă în preajma Sărbătorilor Pascale

Guvernul a aprobat, la începutul lunii, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru 709 familii sau persoane singure, în valoare de peste 2 milioane de lei. Printre beneficiari s-au numărat cinci persoane din judeţul Olt. Ajutoarele financiare au fost acordate în preajma Sărbătorilor Pascale.

Primele ajutoare de urgenţă din acest an au ajuns la persoanele din judeţul Olt chiar înaintea Paştelui. Cinci familii sau persoane singure au beneficiat de sprijin financiar, suma aprobată pentru judeţul Olt fiind de 10.500 de lei. Pentru a depăşi o situaţie gravă de sănătate, două persoane au beneficiat de ajutor de urgenţă în valoare de 2.000, respectiv 3.000 de lei. În alte două cazuri, sprijinul a fost acordat ca urmare a sărăciei, cele două familii primind câte 2.000 de lei. Un singur ajutor de urgenţă, în valoare de 1.500 de lei, a fost acordat în cazul unui incendiu.

Beneficiarii ajutoarelor de urgenţă au fost identificaţi pe baza anchetelor sociale realizate de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Guvernul acordă astfel de ajutoare familiilor sau persoanelor care se află în situaţii de necesitate din cauza calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite cum ar fi starea de sănătate sau alte cauze care pot duce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgenţă nu sunt supuse impozitului pe venit şi nu se iau în considerare la stabilirea altor drepturi de asistenţă socială.

Comentarii

Redacţia

2017-04-19 14:34:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro