Actualitate

2019-08-06, 11:29:48

Cinci mistreţi aflaţi în descompunere, descoperiţi în pădurile de pe raza localităţii Orlea. Ce au făcut autorităţile

Cinci cadavre de mistreţi, aflate în stare avansată de descompunere au fost descoperite pe Fondul de Vânătoare 53 Orlea. Specialiştii DSVSA Olt nu au putut preleva probe.

Pădurarul de pe acest fond de vânătoare a notificat DSVSA Olt despre mistreţii morţi.

„La notificarea făcută de responsabilul Fondului Cinegetic 53 Orlea, vineri, 2 august, reprezentanţi ai DSVSA Olt împreună cu paznicul de vânătoare s-au deplasat la locul indicat, identificându-se cinci cadavre de mistreţi, aflate în stare avansată de descompunere. A fost imposibilă recoltarea probelor pentru examen de laborator”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

De teamă ca mistreţii să nu fie purtători ai virusului pestei porcine, iar molima să se răspândească, cei de la DSVSA Olt au îngropat animalele sălbatice exact în locul unde le-au şi descoperit.

„Conform procedurilor, s-a efectuat îngroparea «in situ» a cadavrelor şi dezinfecţia perimetrului, echipamentelor, utilajelor şi autovehiculelor utilizate”
, au mai spus cei de la DSVSA Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-08-06 11:29:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...