Învăţământ

2020-09-14, 14:08:17

Cinci profesori din Olt, testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. Scenariul roşu aplicat la Şcoala Vădăstriţa

Cinci profesori din judeţul Olt au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, în pragul începerii şcolii, iar în unul dintre cazuri s-a hotărât închiderea şcolii şi mutarea tuturor cursurilor online.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a declarat că este vorba despre un profesor de la Şcoala Vădăstriţa, care a anunţat, duminică seara, că este pozitiv.

„Totul a mers ca în grafic, dar este adevărat că avem profesori care sunt pozitiv – cinci. Unul dintre ei a fost descoperit aseară şi din cauză că, săptămâna trecută, a intrat în contact cu colegii de la şcoală, am luat hotărârea să intrăm pe scenariul roşu cu Şcoala Vădăstriţa. În celelate cazuri sunt două cadre didactice din Slatina, unul din Izvoarele şi unul în Balş”, a declarat Victor Iacobescu.

Şcoala Vădăstriţa este singura din judeţul Olt, unde este aplicat scenariul roşu, pe o perioadă de 7 zile, potrivit Prefecturii Olt.

48 de unităţi din cele 408 din judeţul Olt vor începe anul şcolar în scenariul galben. Ceea ce înseamnă că vin obligatoriu la şcoală elevii din ciclul primar şi cei din clasele a V-a, a VIII-a şi XII-a, dar şi copiii de la grădiniţă. În privinţa grădiniţelor, s-a luat decizia de a fi prezenţi pe rând, pe grupe, urmând ca grupele să se schimbe la o săptămână sau la două săptămâni, după cum a stabilit fiecare unitate. Celelalte unităţi vor aplica scenariul verde, care presupune participarea tuturor elevilor la cursuri.

Comentarii

Redacţia

2020-09-14 14:08:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...