Naţional

2019-04-27, 13:41:12

Cine este Ramona Bulcu, procuroarea care s-a sinucis la sediul Parchetului general, înainte de Paşti

Biroul de presă al Parchetului General anunţă, vineri, că procurorul care a murit după ce s-a aruncat de la o înălţime de 20 de metri din clădirea instituţiei este Ramona Daniela Bulcu, fost purtător de cuvânt al structurii, precizând că sunt cercetate cauzele evenimentului.

"În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2019, a încetat din viaţă colega noastră procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul. Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt alături de familie în aceste momente tragice", transmite Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cine este Ramona Bulcu

Ramona Daniela Bulcu a fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până în 2017 şi, în prezent, lucra la Biroul Resurse Umane din instituţie.

Ea a lucrat ca procuror la Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului General vreme de aproape 17 ani.

Ramona Bulcu nu era procuror operativ şi nu a instrumentat în Parchetul General niciun dosar de urmărire penală.

Surse judiciare au transmis, pentru MEDIAFAX, că aceasta avea mai multe probleme de sănătate, suferind de depresie şi ar fi fost nemulţumită de când a fost înlocuită din funcţia de purtător de cuvânt al Parchetului General.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că, vineri, prin apel 112, a fost anunţat faptul că o femeie s-a aruncat de la mare înălţime, din clădirea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, aceasta s-ar fi aruncat de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, fiind declarat decesul. Cazul este cercetat de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei şi de un procuror criminalist.

Este al doilea caz de sinucidere în rândul procurorilor din ultima perioadă. Pe 15 martie, un fost şef al DNA Timişoara, procurorul Tamas Schiffbeck, s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul al şaselea al clădirii care găzduieşte instituţia.

Ministrul interimar al Justiţiei, despre sinuciderea procurorului Ramona Bulcu: O veste tragică

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe după moartea procurorului Ramona Bulcu, fost purtător de cuvânt al Parchetului General, catalogând evenimentul drept "o veste tragică".

"Moartea Ramonei Daniela Bulcu, fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este o veste tragică. Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei sale, care se află acum într-un moment de grea încercare. Totodată, asigurăm familia de întreg sprijinul nostru! Dumnezeu să o ierte, iar familiei şi rudelor îndurerate să le dăruiască alinare şi întărire sufletească!", a scris, pe Facebook, Ana Birchall.

Sursa: Mediafax.ro

Comentarii

Redacţia

2019-04-27 13:41:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...