Cultură

2019-04-24, 14:00:14

CJ Olt alocă 1,6 milioane lei pentru bisericile şi mănăstirile din judeţ. În ce condiţii se acordă ajutoarele

Bisericile şi mănăstirile din Olt pot primi ajutor financiar de la bugetul Consiliului Judeţean, care a aprobat, în şedinţa de miercuri un ghid al solicitantului pentru obţinerea acestor bani.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că pentru aceste ajutoare financiare a fost alocată suma de 1,6 milioane lei, toate lăcaşurile de cult din judeţ fiind eligibile.

Ghidul aprobat de aleşii judeţeni va sta în transparenţă decizională pentru 30 de zile, putând fi consultat inclusiv pe site-ul oficial al CJ Olt.

„Noi am prins aproximativ 1,6 milioane lei pentru culte. Iată că această sumă crește de la an la an. În această ședință am aprobat regulamentul după care se va face distribuirea banilor. După ce va sta acest regulament 30 de zile în transparență, ei vor putea să își depună cererile. Așa cum am făcut în fiecare an, toate bisericile, indiferent că au luat și în anii trecuți, vor fi eligibile pentru a-și depune cererile”, a declarat Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2019-04-24 14:00:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...