Administraţie

2017-11-28, 15:22:41

CJ Olt dă 6,5 milioane lei primăriilor din judeţ care au probleme financiare. Banii vin din Fondul de rezervă

Aleşii judeţeni vor fi chemaţi, luni, în şedinţă extraordinară pentru a aproba alocarea sumei de 6,5 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Olt, către primăriile din judeţ care au probleme financiare.

Preşedintele forului judeţean, Marius Oprescu, a declarat că alocarea este necesară pentru ca toate administraţiile din Olt să poată încheia anul financiar.

„Alocăm bani din Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean pentru primării, fondurile putând fi folosite în orice situaţie. Este vorba de 6,5 milioane lei. Este necesară această intervenţie a noastră pentru ca toate primăriile din judeţ să poată încheia anul”, a afirmat Oprescu.

Totodată, CJ Olt a demarat procedurile pentru iniţierea unui proiect de hotărâre de guvern prin care să fie alocată suma de 8.944.000 lei către primăriile din judeţ care nu mai au bani pentru plata salariilor, utilităţilor sau au conturile blocate din cauza unor datorii la terţi.

„8.944.000 lei este suma solicitată de la guvern. Este un proiect de hotărâre de guvern pe care l-am făcut încă de săptămâna trecută, după şedinţa în care banii au fost alocaţi Fondului de rezervă. Proiectul de hotărâre de guvern priveşte doar salarii şi conturi blocate, situaţii excepţionale. Sunt două-trei primării, din informaţiile mele, care au conturile blocate, nu neapărat din cauza neplăţii salariilor, cât din cauza unor terţe părţi, de la diverse contracte pe care le-au avut”,
a conchis Marius Oprescu.

La mai multe primării din ţară şi din judeţul Olt au apărut probleme cu asigurarea plăţii salariilor, după mărirea indemnizaţiilor primarilor şi consilierilor, ca urmare a prevederilor Legii salarizării care a intrat în vigoare în luna iulie.

Comentarii

Redacţia

2017-11-28 15:22:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...